Van Dijklaan 31 - 5581 WG Waalre - 040-2012145 of 06-22500996info@zwemland.nl

Zoeken
winkelwagen
  • (0) Totaal:€ 0,00
Items per pagina
Sorteer op

Wat is chloor?

Chloor is een desinfectiemiddel voor het desinfecteren van water. Chloor heeft het voordeel dat het micro-organismen goed en simpel kan bestrijden. Chloorgas bestrijd de meeste ziekteverwekkende bacteriën en is erg goedkoop. 
 

Chloortabletten voor uw zwembad

Als u uw zwembadwater lang schoon wilt houden, is het belangrijk dat u het zwembadwater behandelt met chloor. Zwembad chloor doodt bacteriën en desinfecteert uw zwembad. Daarnaast gaat het ook algvorming tegen. Door regelmatig chloor toe te voegen aan uw zwembad zorgt u ervoor dat u altijd in een schoon zwembad kunt zwemmen.

  

Gebruik chloortabletten en chloorgranulaat

Chloortabletten worden langzaam opgenomen in het zwembad, terwijl chloorgranulaat sneller wordt opgenomen. Beide soorten chloor zijn een continu desinfectiemiddel in zowel zacht als hard water. Het maakt voor het schoonhouden van het zwembad dus niet uit of u chloortabletten of chloorgranulaat gebruikt.

Het is belangrijk dat u altijd de gebruiksaanwijzing op de verpakking leest, voordat u het zwembad chloor toevoegt aan uw zwembad. U kunt chloor toevoegen net voor het zwemmen, maar het is aan te raden om dit te doen als u even niet gaat zwemmen. Heeft u net chloor toegevoegd en wilt u toch gaan zwemmen? Zorg er dan voor dat het chloorgranulaat, de chloortabletten of de drijver waar de tabletten in zitten altijd buiten het bereik van kinderen worden gehouden.

Starline chloortabletten

Een langzaam oplossend gestabiliseerd / organisch desinfectiemiddel in tabletten van 20 gram. Chloor tabletten en chloortabs zijn bestemd voor langzame chlorering en als continu desinfectiemiddel in zowel hard als zacht water.  

  • Lees vóór het gebruik eerst het etiket en de productinformatie.
  • 10 tabletten per 30-35 m³ water elke 3-5 dagen.
  • De dosering is afhankelijk van de omstandigheden zoals, veel zon en hoge bad belasting.
Starline chloortabletten chloortabs zijn van een hoge kwaliteit. Het chloor is gestabiliseerd wat wil zeggen dat het minder snel vervliegt ( uit gast ) door invloed van de UV straling van de zon. Hierdoor werkt het beter dan anorganisch chloor doordat het een langzamere dosering aan het zwembadwater geeft. Het chloorgehalte dient tussen de 2 en 5 ppm te zijn. 1 tablet van 20 g in 10 m³ water verhoogt het chloorgehalte met 1,4 ppm (mg/l).

Starline Chloorgranulaat / chloorshock  5 kg

  • Snel oplossend chloorgranulaat organisch 55%
Starline chloor granulaat 55 % is een snel oplossend gestabiliseerd / organisch en gehydrateerd desinfectiemiddel in granulaatvorm. Chloorgranulaat is bestemd voor shock chlorering en als continu desinfectiemiddel in zowel hard als zacht water.  
 
  • Lees vóór het gebruik eerst het etiket en de productinformatie.
Bij shoc chlorering of aanwezigheid van algen: ca. 100 g per 10 m³ water toevoegen.
Starline chloor shock chloorgranulaat is van een hoge kwaliteit. Het chloor granulaat is gestabiliseerd wat wil zeggen dat het minder snel vervliegt ( uit gast ) door invloed van de UV straling van de zon. Hierdoor werkt het beter dan anorganisch chloorgranulaat doordat het een langzamere dosering aan het zwembadwater geeft.
 

Vragen over het gebruik van zwembad chemicaliën?

Twijfelt u over de kwaliteit van uw zwembadwater of ziet het zwembadwater er vies uit? Neem dan even contact met ons op per telefoon of per e-mail. Wij voorzien u graag van advies over het gebruik van zwembad chloor en het schoonhouden van uw zwembad.  
 


Chat met ons!

Heeft u advies nodig? Informatie over een product of een speciaal verzoek: onze medewerkers staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.


Vul hier aub uw naam in