Van Dijklaan 31 - 5581 WG Waalre - 040-2012145 - info@zwemland.nl

Zoeken
winkelwagen
  • (0) Totaal:€ 0,00
Items per pagina
Sorteer op

Chloortabletten zwembad

Met chloortabletten desinfecteert u het water in uw zwembad doordat het algenvorming tegengaat en bacteriën, oliën en vetten neutraliseert. Zo houden ze uw zwembadwater helder en het zwembad schoon. Chloortabletten houden het chloorniveau in uw zwembad continu op peil. Dat maakt ze dan ook essentieel voor wie waarde hecht aan het goed onderhouden van zijn of haar zwembad.

Chloorgranulaat of chloorpoeder

Een alternatief voor de chloortabletten is chloorgranulaat of chloorpoeder. De grootste verschillen zitten hem in de opname van het chloor in het water en, zoals de naam al doet vermoeden, in de vorm. Chloortabletten hebben even de tijd nodig om op te lossen waar dit bij het poedervormige chloorgranulaat direct gebeurt. Doordat de opname van chloorpoeder vele malen sneller gaat dan de opname van chloortabletten, wordt de poeder geadviseerd te gebruiken wanneer het chloorpeil te laag is en u in een snel tempo de juiste chloorwaarde wilt bereiken. Dit proces wordt ook wel een shockbehandeling genoemd. 

Chloor in zwembad toedienen

Voordat u begint met het toevoegen van chloor aan het water, is het belangrijk dat u door middel van testers meet of de juiste pH-waarde van het zwembadwater is bereikt. De meest ideale pH-waarde ligt tussen de 7,2 en 7,6 en aangezien de pH-waarde van het leidingwater in Nederland tussen de 7,6 en 7,8 ligt, is het in de meeste gevallen nodig om de PH-waarde te verlagen. Als de juiste pH-waarde eenmaal is bereikt, kunt u de chloortabletten of de chloorpoeder aan het zwembadwater toevoegen. Gooi een chloortablet nooit los in het zwembad, maar doe dit altijd door middel van een chloordrijver of een skimmermandje.

 
Tot slot is het van groot belang om te allen tijde de gebruiksaanwijzing op de verpakking van het product te lezen alvorens u de chloortabletten of het chloorpoeder toedient. Hierin vindt u de juiste dosering voor de grootte van uw zwembad en andere belangrijke informatie.