Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

   Leeg zwembad schoonmaken: een stappenplan

   Een leeg zwembad kan net zo veel aandacht en zorg nodig hebben als een gevuld zwembad. Lees verder om te ontdekken hoe je een leeg inbouw zwembad het beste schoonmaakt, welke schoonmaakmiddelen je nodig hebt en waar je op moet letten om je zwembad in topconditie te houden.

    

   leeg zwembad schoonmaken zwemland

   Waarom een leeg zwembad schoonmaken?

   Het schoonmaken van een leeg inbouw zwembad is van cruciaal belang voor het onderhoud en om problemen zoals algen- en bacteriegroei te voorkomen. Zelfs als je het zwembad niet het hele jaar door gebruikt, kan het nog steeds vuil en organisch materiaal verzamelen, vooral als het niet goed wordt onderhouden.

    

   Hoe maak je een leeg zwembad schoon?

    

   1. Verwijder het grove vuil. Begin met het verwijderen van vuil, zoals bladeren, takken en ander vuil dat zich heeft opgehoopt op de bodem van het zwembad. Gebruik bijvoorbeeld een schepnet om deze deeltjes te verwijderen.
   2. Maak de wanden schoon. Controleer de wanden van het zwembad op eventuele aanslag, schimmel of algen. Gebruik een zwembadborstel om deze oppervlakken voorzichtig schoon te schrobben. Als er hardnekkige vlekken zijn, kun je een zwembadwandreiniger gebruiken.
   3. Vul het zwembad weer. Zodra het zwembad schoon is, kun je het zwembad weer vullen met water. Zorg ervoor dat je het water goed laat circuleren en controleert op de juiste water balans.

    

   Schoonmaakmiddelen voor je zwembad reinigingsklus:

   Waar moet je op letten bij een leeg zwembad schoonmaken?

   Veiligheid: Zorg ervoor dat je veiligheidsmaatregelen neemt bij het werken met eventuele chemicaliën en apparatuur voor zwembadonderhoud. Draag handschoenen en beschermende kleding indien nodig.

   Regelmatig onderhoud: Blijf regelmatig de inbouwdelen en apparatuur controleren op gebreken of lekkages om problemen te voorkomen.

    

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »