Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

      Hoe plaats je een zwembad met metalen wand?

      Zwemland heeft verschillende soorten metalen zwembaden in het assortiment. In de vormen rond, ovaal en rechthoekig. Lees hieronder de voor- en nadelen van een metalen zwembad.

      Wat zijn de voordelen van een metaal wand zwembad?

      Een metalen zwembad biedt een stevige structuur die stabiliteit en duurzaamheid garandeert. Het materiaal is bestand tegen de druk van het water, wat de levensduur van het zwembad verlengd. Bovendien zijn de zwembaden eenvoudig en gemakkelijk zelf te installeren omdat het als een bouwpakket wordt geleverd. Verder zijn de zwembaden lager in aanschafprijs, ook een groot voordeel!

       

      Wat zijn de nadelen van een metaal wand zwembad?

      Een van de nadelen van een metalen zwembad is dat ze gevoelig zijn voor corrosie wanneer de coating wordt beschadigd. Let hier goed op of dat er ergens een vorm van aantasting op zit wanneer je het zwembad zelf gaat plaatsen. Daarnaast kan het materiaal vatbaar zijn voor deuken of buigingen bij een onjuiste installatie.

       

      Unipool metaalwand zwembad

       

      Stappenplan voor het plaatsen van een metalen zwembad

      1. Kies een locatie in de tuin waar de zon komt. Het voordeel hiervan is dat het zwembad water al deels wordt verwarmd. Kijk vervolgens naar de beplanting in de tuin. Heb je vrije keuze of staan er bomen waarmee je rekening dient te houden? Meer beplanting zorgt voor meer vervuiling in het zwembad.

       

      2. Locatie gekozen? Kies voor een vlakke en stevige ondergrond voor een gelijkmatige belasting van de wanden. Graaf het gat uit en houdt rekening met 50 - 100 cm extra rondom het zwembad voor het leidingwerk. Wij adviseren om de vloer te voorzien van een betonvloer, geëgaliseerd en volledig waterpas.

       

      3. Wanneer de betonvloer is uitgehard kan het bodemvilt worden geplaatst. Dit ter voorkoming van  vochtaantasting en beschadigingen aan de liner. Plak de naden dicht met tape voor een volledige afdichting. Zet de bodemprofielen uit zoals beschreven in de handleiding. Rol de staalwand uit en plaats deze direct in de bodemprofielen. Controleer of de uitsparingen van de inbouwdelen aan de bovenkant van de wand zitten. De afstand tussen de wanden moet circa 5 mm zijn. Het kan voorkomen dat het profiel moet worden ingekort wanneer de wanden niet tegen elkaar aan komen.

       

      4. Gebruik de afdichtingsrubbers om de uitsparingen voor de gaten uit te tekenen. Voor het maken van de uitsparingen gebruik je een ijzer decoupeerzaag. Bij de zwembadverlichting boor je eerst de schroefgaten uit en vervolgens zaag je de binnenste ronding voor de lamp uit. De afdichting komt aan beide kanten van de wand te zitten.

       

      5. Plaats de liner bij een buitentemperatuur tussen de 15 - 25 graden. Dit ter voorkoming van het krimpen of uitzetten van de liner. Zorg voor een schone ondergrond en rol de liner uit. Begin vanuit het midden zodat de profielrubbers over de staalwand komen. Vul het zwembad met 2cm aan en werk de naden van binnenuit weg. Als alles goed hangt kan je de profielen plaatsen op de wanden. Controleer of alles goed is bevestigd en waterpas is.

       

      6. Vul het water verder aan tot het eerst inbouwdeel. Maak gebruik van een mal voor het uitsnijden van de inbouwdelen. Plaats de inbouwdelen en maak deze waterdicht. Wij adviseren om tegelijk met het vullen van het water, rondom het zwembad aan te vullen met stabiliseer. Door het tegelijk aan te vullen zorg je voor de juiste tegendruk van de wanden. Is het zwembad aangevuld en de filterinstallatie klaar? Start de filtering en geniet van jouw zelfgebouwde zwembad!

       

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »