Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

   Hoe kan ik mijn opzetbad het beste verwarmen?

    

   De zomer is weer begonnen dus het is tijd om het zwembad weer tevoorschijn te halen en op te zetten! Het is dan wel zo fijn om te kunnen zwemmen in een verwarmd opzetbad. De meest aangename watertemperatuur om in te zwemmen ligt tussen de 27°C en 30°C. Deze temperatuur is zonder verwarming helaas lastig te halen met het weersklimaat in Nederland en België. Zwemland biedt verschillende manieren aan om het zwembad te verwarmen. Hieronder lichten wij een aantal opties verder toe:

    

   De warmtepomp

   Een (plug & play) warmtepomp plaats je bij de filterinstallatie. Het water van het zwembad stroomt door de filter en de warmtepomp, waarmee verwarmd water wordt teruggespoeld in het zwembad. Een plug & play warmtepomp behaalt het hoogste rendement bij een buitentemperatuur van minimaal 15 graden.

    

   Een standaard warmtepomp heeft een aan-/uit-systeem. Dit houdt in dat de compressor continu met dezelfde snelheid zal draaien wanneer de warmtepomp aan staat. Als de gewenste temperatuur is bereikt schakelt de compressor uit. Wanneer de watertemperatuur onder een bepaalde waarde daalt schakelt hij vervolgens weer in. Bij een Inverter warmtepomp varieert het toerental van de compressor. Hierbij is het zo: hoe kleiner het verschil tussen de actuele en ingestelde watertemperatuur, hoe lager het toerental van de compressor. Dit houdt in dat een inverter warmtepomp minder verbruikt dan een standaard warmtepomp.

    

   Solar verwarming

   Bij het verwarmen van het zwembad middels zonnecollectoren bespaar je op de kosten. Hierbij heb je namelijk alleen de aanschafkosten van de zonnecollector en de zon doet de rest van het werk. Het is hierbij dus afhankelijk van de buitentemperatuur én de zon! De solarmatten leg je in de tuin waarna de pomp het water er doorheen pompt. Wanneer je het vergelijkt met een warmtepomp ligt de verwarmingstijd hoger en het rendement van de zonnecollectoren lager. Daartegenover staat dat de kosten van het verwarmen met zonnecollectoren ook lager zijn.

    

   Elektrische verwarming

   Voor kleine (opzet) zwembaden en spa's is het elektrisch verwarmen van het water een ideale manier. Het si goedkoper in aanschaf dan een zwembad warmtepomp en je behaalt meer rendement dan bij zonnecollectoren. De elektrische verwarming plaats je na de filterinstallatie zodat het water door de verwarming heen stroomt en wordt verwarmd. Het verbruik van een elektrische verwarming ten opzichte van zonnecollectoren of een warmtepomp liggen wel een hoger. 

    

   Tijdens de winterperiode is het belangrijk, wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van het zwembad, de technische installatie vorstvrij te maken om vorstschade te voorkomen. 

    

   Benieuwd welke verwarming het beste bij jouw zwembad past? Mailof bel ons voor advies!

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »