Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

   Een doe-het-zelf-pakket voor een zwembad? Wij helpen je!

   Creëer het vakantiegevoel bij jouw thuis met een inbouwzwembad! Kies voor een infiniteau zwembad, bestaande uit een doe-het-zelf-pakket waarmee je zelf het zwembad kan installeren. Het is mogelijk om het zwembad volledig in te bouwen of deels boven de grond te plaatsen.

    

   Wat is een infiniteau zwembad?

   Een infiniteau zwembad is een zelfdragend zwembad met een strak design. Zelfdragend houdt in dat je het zwembad gelijktijdig kan vullen zonder het aan te dammen. Het zwembad is voorzien van duurzame stalen profielen, wanden en een thermische isolatie. Het infiniteau zwembad is beschikbaar in 3 standaard afmetingen: 3 x 5 meter, 3,5 x 7 meter en 4 x 8 meter. Naast de standaard afmetingen is het ook mogelijk om te kiezen voor maatwerk. Een standaard zwembadkit bestaat uit een metalen structuur en pvc panelen. Verder zit er ook het volgende bij: een lichtblauwe liner, skimmers, leidingwerk, koppelstukken, een pomp en zandfilter.

    

   Zwembad bouwpakket

    

   Wat zijn de voordelen van het infiniteau zwembad?

   Het infiniteau zwembad is een innovatief zwembadconcept. Dankzij het modulaire systeem kan je zelf de afmetingen kiezen van het zwembad. Er zijn standaard maten beschikbaar maar bijna alle maten zijn mogelijk. In 1 - 2 dagen kan je het zwembad volledig hebben geïnstalleerd, dit is uitgezonderd het uitharden van de betonvloer. Door de innovatieve bekledingslaag wordt de stalen structuur beschermd tegen corrosie.

    

   Wat zijn de nadelen van een infiniteau zwembad?

   Doordat je het zelf gaat installeren kost het meer tijd dan wanneer je het door iemand laat installeren. Het zelf installeren van een zwembad kan complex zijn als je onervaren bent. Lees je daarom goed in van tevoren en vraag advies waar mogelijk. Het is belangrijk dat het zwembad op een juiste manier wordt geïnstalleerd anders kunnen garanties komen te vervallen.

    

   Aan de slag met het bouwen!

   Afmetingen en locatie

   1. Heb je de afmetingen voor het zwembad uitgekozen? Kies dan een locatie voor het zwembad. Ons advies is om een locatie te kiezen met veel zonlicht, ruimte en niet teveel beplanting. Bomen en planten kunnen zorgen voor extra vervuiling in het zwembad. Dit betekent.. vaker het zwembad schoonmaken. Informeer ook bij de gemeente of er eventueel vergunningen zijn benodigd.

    

   Het gat graven

   2. Start met graven! Graaf het gat uit en zorg dat de bodem waterpas is voor het storten van de betonvloer. Het gat dient groot genoeg te zijn voor het plaatsen van het zwembad en de installatie van het leidingwerk. Wij adviseren om rekening te houden met 0,5 - 1 meter extra werkruimte bovenop de afmetingen van het zwembad.

    

   Storten maar

   3. Stort een betonvloer van 15 centimeter dikte met een bewapeningsnet van 8/8/150/150. Breng een beschermende folie aan onder het beton zodat het optimaal kan uitharden. Lees de handleiding voor de installatie van de inbouwtrap. De betonvloer dient volledig waterpas te zijn en zonder gaten in de vloer. De geschatte montagetijd met 2 man bedraagt 1-2 dagen na het uitharden van de vloer.

    

   Bevestig de profielen

   4. Nadat de betonvloer is uitgehard kunnen de U-profielen aan de bodem worden bevestigd. Vervolgens begin je aan de voetsteunen en de Z-profielen van het zwembad. De panelen kunnen worden geplaatst als de profielen zijn bevestigd en juist zijn afgesteld. Daarna kan het beschermingsvilt worden geplaatst.

    

   Liner en inbouwdelen monteren

   5. De liner kan worden geplaatst bij een minimale buitentemperatuur van 18°C, dit voor de juiste elasticiteit en dat de folie niet kan krimpen. Plaats de hung-profielen op de randen en schuif vervolgens de liner erin. Gebruik klemmen om de liner tijdelijk op zijn plek te houden. Vul het zwembad nu enkele centimeters aan met en strijk met een trekker de liner strak. Je kan het water aanvullen tot het eerste inbouwdeel. Teken de inbouwdelen af, snij de folie weg en bevestig de dichting en de inbouwkap. Je vult het water steeds laagje voor laagje aan, tot het volgende inbouwdeel totdat alle inbouwdelen op de juiste manier zijn geïnstalleerd.

    

   Installatie van de techniek

   6. Sluit de koppelingen verder aan op de filterinstallatie. Lees de handleiding voor de installatie van de zwembadfilter en zwembadpomp. Plaats de pomp in een droge ruimte en niet hoger dan 3 meter boven de filteringang. Heb je alles geïnstalleerd? Start de filterpomp en controleer of alles goed is aangesloten en er nergens lekkages zitten.

    

   Onderhoud van het zwembad

   7. Onderhoud het zwembad met regelmaat! Maak je dagelijks gebruik van het zwembad? Test het zwembadwater om de dag en maak iedere dag het zwembad schoon. Dit houdt in dat je iedere dag blaadjes, takjes, insecten en eventuele ander vervuiling uit het zwembad verwijdert. In de warme maanden is de kans op algengroei en bacteriën namelijk een stuk groter. En nu... genieten maar!

    

   Handleiding

    

   Bekijk hieronder de instructievideo van het infiniteau zwembad:

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »