Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

   Zwembadrobot onderdelen

   Wat is een zwembadrobot?

   Een zwembadrobot maakt het mogelijk om van jouw zwembad te genieten zonder dat je de lasten hebt van het schoonmaken. Hij maakt het zwembad namelijk voor jou schoon! De zwembadrobot zuigt het vuil op, reinigt de bodem, wanden en waterlijn. Het vuil vangt hij vervolgens op in zijn filters zodat het vuil direct uit het zwembad is. Op het moment dat de zwembadrobot in het water aan het werk is, zorgt hij ervoor dat het water in beweging. Door het bewegende water worden chloor en andere chemicaliën beter verdeeld over de oppervlakte van het zwembad. Daarnaast bespaar je water en tijd met het gebruik van een zwembadrobot. De zwembadrobot reinigt het water in het zwembad, waardoor je minder vaak de zwembadfilter hoeft te backwashen.

    

   Soorten onderdelen van een zwembadrobot

   Wanneer er onderdelen van de zwembadrobot vormen van slijtage vertonen is het belangrijk om deze op tijd te vervangen. Hierdoor gaat de zwembadrobot langer mee en voorkom je verdere schade aan de zwembadrobot. Zwemland heeft verschillende zwembadrobot onderdelen van de merken Dolphin en Hayward in het assortiment. De meeste onderdelen kan jezelf vervangen. Het is ook mogelijk om de onderdelen door onze reparatieservice te laten vervangen.

    

   Op een rij de verschillende onderdelen:

   De filter

   Iedere zwembadrobot is voorzien van een filtermand of filtercartridge waarin het vuil zoals bladeren, takjes en insecten worden opgevangen. Een filtermand is open aan de bovenkant en voorzien van fijne gaatjes aan de zijkant. De filtercartridge is volledig dicht en bewaard al het vuil in de filtercartridge. Hierin heb je 2 soorten filters: een voor fijne vervuiling en een voor grover vervuiling. Wanneer een zwembadrobot niet beweegt, kan het zijn dat de filters zijn verstopt. Reinig de filter na iedere schoonmaakbeurt.

    

   De borstels

   De borstels zitten vaak aan de onderkant van de zwembadrobot bevestigd. Per zwembadrobot verschilt het hoeveel borstels de zwembadrobot heeft en uit welke onderdelen de borstels bestaand. In borstels heb je ook verschillen qua materiaal, een foam- of pvc-borstel. Een foam borstel is ideaal voor gladde wanden en vloeren, zoals zwembaden met tegels of overgeschilderd cement. De PVC borstel is voorzien van lamellen en geschikt voor zwembaden met een liner of polyester zwembad. Als een zwembadrobot niet meer wil klimmen, kan het zijn dat de borstels aan vervanging toe zijn.

    

   De kabel

   Een kabel zorgt voor de verbinding van de zwembadrobot naar de voeding van de zwembadrobot. De kabel kan jezelf vervangen. Zorg ervoor dat de kabel is voorzien van de juiste aansluiting (2- of 3-pins) en de lengte hetzelfde is als de kabel die vervangen dient te worden. Wanneer je een verkeerde kabel besteld, zal deze niet werken in combinatie met jouw zwembadrobot. Controleer de kabel altijd op knikken en vormen van slijtage voordat je de zwembadrobot gebruikt.

    

   De power supply

   Een power supply, voeding of ook transformator genoemd zorgt voor de stroomvoorziening van de zwembadrobot. Bij aanschaf van een nieuwe power supply is het van belang om een model te kiezen dat ook geschikt is voor jouw zwembadrobot. Verder zit er ook verschil in het soort power supply, wanneer je zwembadrobot een bluetooth voorziening heeft. Brandt het lampje op de power supply niet meer? En beweegt de zwembadrobot niet? Dan kan het zijn dat de power supply vervangen moet worden.

    

   De motor

   De beweging van de zwembadrobot wordt mogelijk gemaakt door de krachtige interne motor en het aandrijvingssysteem. Deze zorgen ervoor dat de zwembadrobot de nodige wendbaarheid en beweging heeft om door het zwembad te gaan, inclusief het beklimmen van de wanden. Bij het vervangen van de motor is het belangrijk om te kijken naar het typenummer, zodat je een motor aanschaft die geschikt is voor jouw model zwembadrobot. 

    

   Zwembadrobot onderdelen

    

   Een zwembadrobot is meer dan alleen een handige gadget, het geavanceerde systeem zorgt ervoor dat jouw zwembad er schoon en helder uitziet. Bekijk hier alle overigeonderdelen van de Dolphin zwembadrobots. Mocht je vragen hebben over een onderdeel? Neem dan contact met ons op.

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »