Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

   Zwembad bodem schoonmaken, hoe doe je dat?

   Een heldere en schone zwembadbodem is de sleutel tot een zorgeloos zwemseizoen. Lees in deze blog waarom het schoonmaken van de bodem van je inbouw zwembad van groot belang is en hoe je dit het beste kunt doen. Ook geven we je tips om te voorkomen dat het snel vies wordt, en welke materialen je hiervoor nodig hebt.

    

   zwembad bodem schoonmaken en reinigen

   Waarom is het belangrijk de bodem van je zwembad schoon te maken?

   Een schone zwembadbodem is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar het is ook cruciaal voor de gezondheid van de gebruikers van je inbouw zwembad. Een vuile bodem kan leiden tot glibberige plekken en de groei van bacteriën en algen bevorderen. Bovendien kunnen bladeren, insecten en andere deeltjes de filtersystemen van je zwembad verstoppen, wat kan leiden tot kostbare reparaties.

    

   Hoe maak je je zwembad bodem schoon?

   De bodem van je zwembad reinigen doe je in verschillende stappen. Hieronder vind je grofweg een 4-stappenplan om de bodem van je zwembad schoon te maken:

    

   1. Verwijder grof vuil: Begin met het verwijderen van grof vuil, zoals bladeren en takken. Dit kan met een schepnet. Dit is een snelle en effectieve manier om het meeste vuil uit je zwembad te halen.

    

   1. Gebruik een zwembadstofzuiger: Voor een grondigere reiniging van de bodem kun je een zwembadstofzuiger gebruiken. Er zijn automatische en handmatige stofzuigers beschikbaar. Een automatische stofzuiger beweegt zelfstandig door het zwembad en zuigt vuil op, terwijl je bij een handmatige stofzuiger zelf de controle hebt.

    

   1. Borstel de bodem: Gebruik een zwembadborstel om eventuele aanslag of algen van de bodem te schrobben. Dit helpt om de bodem schoon en glad te houden.

    

   1. Controleer de waterbalans: Zorg ervoor dat de pH-waarde en het chloorniveau van het zwembadwater in balans zijn, dit maakt het zwembad minder snel vatbaar voor algen- en bacteriegroei. De kwaliteit van het water controleer je met een testset.

    

   Hoe voorkom je dat je zwembad bodem vies wordt?

   Nu je zwembad bodem schoon is wil je natuurlijk dat dit zo lang mogelijk zo blijft! Hieronder vind je 3 tips om je zwembad schoon te houden:

    

   1. Zwembadafdekking: Gebruik een zwembadafdekking wanneer het zwembad niet in gebruik is om te voorkomen dat bladeren en ander vuil in het water terechtkomen.

    

   1. Regelmatig onderhoud: Voer regelmatig wateronderhoud uit en controleer de filters en pompen om ervoor te zorgen dat alles efficiënt werkt.

    

   1. Zwemgedrag: Vraag zwemmers om voor het zwemmen bijvoorbeeld te douchen of de voeten schoon te maken om zo de hoeveelheid vuil in het water te verminderen.

    

   Bodem zwembad schoonmaken en onderhouden

   Het schoonmaken van de bodem van je inbouw zwembad is een essentieel onderdeel van zwembadonderhoud. Door regelmatig onderhoud en de juiste materialen te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat je zwembad altijd klaar is voor een verfrissende duik. Veel zwemplezier!

    

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »