Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

   Zwembadfilter schoonmaken: een 8-stappenplan

   Je zwembadfilter schoonmaken is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van je inbouwzwembad. Het zorgt ervoor dat het water schoon en vrij van vuil blijft, waardoor je kunt genieten van een verfrissende duik. Ook is het schoon houden van je zwembadwater erg belangrijk voor de hygiëne. Om ervoor te zorgen dat je filter optimaal werkt, is het belangrijk om het regelmatig schoon te maken. In dit stappenplan vertellen we je hoe je een zwembadfilter van een inbouwzwembad kunt reinigen.

    

   zwembadfilter schoonmaken

    

   Stap 1: Zet de zwembadfilterfilter uit

   Voordat je begint met het schoonmaken van de zwembadfilter, is het belangrijk om de filter uit te schakelen. Dit voorkomt schade aan de filterpomp en zorgt voor een veilige werkomgeving.

    

   Stap 2: Sluit de watertoevoer af

   Zoek de klep waarmee je de watertoevoer naar de filter kunt afsluiten. Sluit deze klep om te voorkomen dat er water uit het zwembad stroomt terwijl je de filter schoonmaakt.

    

   Stap 3: Maak de filtermand leeg

   De filtermand bevindt zich meestal in de buurt van de filterpomp. Haal voorzichtig de mand uit de filter en verwijder alle bladeren, takjes en ander vuil dat zich heeft opgehoopt. Spoel de mand af met schoon water om alle resten te verwijderen.

    

   Stap 4: Spoel de filterpatronen af

   In een inbouwzwembad wordt vaak gebruik gemaakt van filterpatronen. Controleer de staat van de filterpatronen en spoel ze grondig af met een tuinslang om vuil en andere verontreinigingen te verwijderen. Let op dat je het water van binnen naar buiten spoelt, om het filtermateriaal niet te beschadigen.

    

   Stap 5: Maak de filterbehuizing schoon

   De filterbehuizing kan ook vuil en afzettingen verzamelen. Gebruik een borstel en een mild reinigingsmiddel om de binnenkant van de behuizing schoon te maken. Spoel de behuizing vervolgens af met schoon water.

    

   Stap 6: Controleer de o-ringen

   De o-ringen zorgen voor een goede afdichting van de filterpomp. Controleer de o-ringen op slijtage of beschadiging. Als je tekenen van schade opmerkt, vervang ze dan om lekkages te voorkomen.

    

   Stap 7: Plaats de filtermand en filterpatronen terug

   Als alles schoon en droog is, plaats je de filtermand en de filterpatronen terug op hun plaats. Zorg ervoor dat ze goed passen en stevig vastzitten.

    

   Stap 8: Schakel de zwembadfilter weer in

   Zodra alles op zijn plaats zit, kun je de filter weer inschakelen. Open langzaam de klep om de watertoevoer naar de filter te herstellen. Controleer of er geen lekkages zijn en of de filter correct werkt.

    

   Door het regelmatig schoonmaken van je zwembadfilter, zorg je ervoor dat je zwembadwater schoon en gezond blijft. Volg de bovenstaande stappen en je bent goed op weg om te genieten van helder en verfrissend zwemwater.

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »