Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

   Buitendouche op tuinslang aansluiten

   Wil je een verkoelende douche nemen in de buitenlucht na een warme dag of je afspoelen na een duik in het zwembad? Een buitendouche biedt ultiem comfort en plezier in je eigen tuin. Wij leggen je graag stap voor stap uit hoe je een buitendouche aansluit op een tuinslang, inclusief tips en aandachtspunten.

    

   Wat zijn de voordelen van een buitendouche?

   • Het zorgt voor verfrissing in de zomer. Je kan je snel afkoelen en verfrissen zonder een douche binnen te hoeven nemen. Na een dag werken in de tuin of op de bouw kan je direct buiten douchen zonder rommel in huis te hoeven maken.

    

   • Geniet van het gevoel van douchen in de buitenlucht, omgeven door geluiden en geuren uit de natuur. Met onze Nederlandse temperaturen zal de buitendouche voornamelijk gebruikt worden tijdens de zomerse maanden. In de zomer kan het voorkomen dat het water in de tuinslang erg warm is. Laat het eerste water uit de tuinslang weglopen voor een aangename water temperatuur.

    

   • Het aansluiten van een buitendouche op de tuinslang is over het algemeen eenvoudig en vereist geen ingewikkelde installatie. Daarnaast is het een snelle en betaalbare manier om een luxe element aan je buitenruimte toe te voegen.

    

   Wat heb je nodig om de buitendouche aan te sluiten?

   • Buitendouche
   • Tuinslang
   • Tegel of een stevige ondergrond
   • Bevestigingsmateriaal en koppelingen
   • Eventueel teflon tape

   Wij leggen stap voor stap uit hoe je de buitendouche op de tuinslang aansluit.

   Stap 1 Kies de juiste locatie

   Plaats de buitendouche op een vlakke, stevige ondergrond in de buurt van een waterbron. Vaak wordt er gekozen op de buitendouche op een tegel te plaatsen voor een vaste ondergrond. Zorg voor een juiste afwatering om wateroverlast en modder te voorkomen. Kies een locatie met voldoende privacy wanneer je een lage of geen schutting hebt.

   Stap 2 Bevestig de slangkoppeling

   Schroef de slangkoppeling aan de watertoevoer van de buitendouche vast. Gebruik teflon tape voor extra waterdichtheid. 

   Stap 3 Sluit de tuinslang aan

   Koppel de tuinslang aan de slangkoppeling. Gebruik een tuinslang met een metalen koppeling voor extra stevigheid. Zorg ervoor dat de verbinding goed vastzit om lekkage te voorkomen. Plaats een filter in de tuinslang om vuil en zand direct uit het water te filteren. Let op: dat de tuinslang lang genoeg is om de buitendouche te bereiken.

   Stap 4 Zet de watertoevoer open

   Draai de kraan op en controleer of alles goed is bevestigd en er negens lekkages zitten. Klaar? Genieten maar! Zorg ervoor om de buitendouche te demonteren en af te dekken of op te bergen om vorstschade te voorkomen.

    

   Gebruik de buitendouche op een verantwoorde manier. Let op de juiste afwatering en verspil geen water.

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »