Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

   Zwembad randtegels en boordstenen

   De finishing touch van jouw zwembad wordt gevormd door de  randtegels en boordstenen. Naast een esthetische functie zorgen de tegels ook voor een veilige afwerking van het zwembad. Wij bespreken de voor- en nadelen en hoe je de tegels het beste kan plaatsen bij jouw zwembad.

    

   Welke materialen randtegels zijn er?

   Tegels heb je in verschillende designs, materialen en afmetingen. Wij bespreken in het kort de meeste voorkomende soorten randtegels:

   • Beton: betonnen tegels zijn betaalbaar en in diverse kleuren en vormen verkrijgbaar. Deze tegels zijn minder duurzaam dan een natuurstenen tegel.

    

   • Natuursteen: het is een duurzame tegel die lang mee gaat en een chique uitstraling geeft. Verkrijgbaar in verschillende soorten zoals graniet, marmer en travertin.

    

   • Keramiek: is een tegel van hoge kwaliteit en kras- en slijtvast. Vuil en bacteriën blijven beperkt tot de oppervlakte van de tegels. Deze tegels zijn wel duurder in aanschafprijs.

    

   Boordstenen verschillen in de soort vorm. Zo heb je een tegel met afgeronde neus, kindvriendelijk omdat er geen scherpe randen aan zitten en het makkelijker in- en uitstappen is. Een boordsteen met een rechte neus geeft daarentegen weer een modernere en strakkere uitstraling. Tenslotte heb je ook radius boordstenen die vaak worden gebruikt voor ronde, ovale of acht-vormige zwembaden.

    

   Met ons vernieuwde assortiment aan terrastegels kan je ervoor kiezen om de randtegels te laten doorlopen in het terras. Hierdoor creëer je een geheel. Wij adviseren om de randtegels dan tegelijk met de terrastegels te bestellen zodat ze uit dezelfde batch komen en er geen kleurverschil is.

    

   Wat zijn de voor- en nadelen van randtegels en boordstenen?

   Randtegels zorgen voor veiligheid, uitglijden en vallen kunnen ermee worden voorkomen. Er zijn ook tegels met anti-slipcoating als extra bescherming. Ook vangen de tegels vuil en zand op waardoor het zwembadwater schoner blijft. Verder beschermen de tegels de zwembadrand tegen beschadigingen en verbergen ze het hungprofiel van een zwembadliner.

    

   Bij de aanschaf van randtegels komt er ook onderhoud kijken. Door verschillende weersinvloeden en chemicaliën kan er groene aanslag ontstaan. Controleer altijd of de reinigingsproducten mogen worden gebruikt voor de desbetreffende tegel. Afhankelijk van het materiaal en de afmetingen kan de aanschafprijs wisselen.

    

   Het plaatsen van de zwembadrandtegels en boordstenen

   Voor het aanleggen van de randtegels en boordstenen is een zorgvuldige planning en uitvoering vereist. De volgende materialen heb je nodig voor de plaatsing:

   • Randtegels/boordstenen
   • Waterpas
   • Meetlat en potlood
   • Tegellijm- of mortel
   • Plamuurmes
   • Metselkoord
   • Eventueel afstandshouders
   • Haakse slijper (wanneer tegels bijgesneden dienen te worden)

    

   Heb je alle materialen bij mekaar? Dan kan je van start gaan met het plaatsen van de tegels, wij leggen het in vier stappen voor jou uit:

    

   1. Voorbereiding: bij de voorbereiding hoor het kiezen van het formaat en de soort tegels. Bestel extra tegels om rekening te houden met snijverlies en te voorkomen dat een beschadigde tegel niet kan worden vervangen door eenzelfde kleur tegel.
   2. Egaliseren: wanneer de keuze is gemaakt en de tegels binnen zijn kan het schoonmaken beginnen. Het is belangrijk dat het gebied rondom het zwembad schoon en vlak is voordat je gaat starten met plaatsen. Zorg ervoor dat de ondergrond is geëgaliseerd en houdt rekening met een overstek van 3 centimeter boven het water.
   3. Installatie: start met het plaatsen van de randtegels rond de omtrek van het zwembad. Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de tegels recht aan elkaar liggen en voeg afstandshouders toe om de afstand tussen de tegels gelijk te houden. De tegels plaats je in een watervaste tegellijm- of mortel. Gebruik een metselkoord om dubbel te controleren of de tegels waterpas liggen.
   4. Afwerking: vul de voegen tussen de randtegels en boordstenen van jouw zwembad. Controleer nogmaals of de tegels waterpas liggen en de ruimte tussen de tegels gelijk is.

    

   Wil je graag advies over randtegels of voor hoeveel je het beste kan kiezen? Kom langs in de winkel of neem vrijblijvend contact  met ons op.

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »