Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

   Keuzes in filterapparatuur

   Je hebt een zwembad uitgekozen! Nu de filterapparatuur uitkiezen maar waar te beginnen... Er zijn verschillende soorten manieren om het water van het zwembad te filteren. Het kiezen van de juiste filterapparatuur is van groot belang voor schoon en gezond zwemwater.

    

   Verschillende opties filterapparatuur voor het zwembad

   Hieronder leggen wij uit welke filteropties er zijn:

    

   • Zandfilter: een van de meest gekozen zwembadfilters. De zwembadfilters zijn voorzien van een ton met filtermateriaal en een zeswegkraan om verschillende functies mee te bedienen. Het water wordt door de zwembadfilter gepompt en het gefilterde water wordt terug naar het zwembad gespoeld. Voor een zwembadfilter heb je verschillende soorten filtermateriaal.
    • Filterzand: ookwel kwartszand, een zuivere zandsoort met een ronde korrel. Het filterzand zorgt voor een fijne filtering van het zwembadwater. Het gaat gemiddeld 8 - 10 jaar mee totdat het aan vervanging toe is.
    • Filterglas: het filterglas zorgt voor een nog fijnere filtering van het zwembadwater. Het is duurder in aanschaf dan filterzand maar gaat wel langer mee. Gemiddeld gaat het 10 - 15 jaar mee totdat het vervangen moet worden.
    • Filterparels: glasparels zorgen voor de fijnste filtering vanwege het gladde en gesloten oppervlak van de filterparels. Hiermee worden bacteriën en algen voorkomen en tegengegaan. De levensduur van glasparels is 15 - 20 jaar.
    • Filterbollen: dit filtermateriaal is ideaal voor kleine (opzet)zwembaden. Afhankelijk van het gebruik van het zwembad dienen de filterbollen met regelmaat te worden schoon gemaakt.

    

   • Patroon filter: deze filters zijn een milieuvriendelijker alternatief dan de standaard zwembadfilters. De filter hoef je niet te backwashen en hierdoor bespaar je een hoop water. Ze zijn eenvoudig in hun onderhoud en gaan efficiënt te werk. Het water wordt door de patroonfilter heen gepompt en de geribbelde structuur van de patronen houden de vuildeeltjes vervolgens tegen. Bij wekelijks gebruik wordt geadviseerd om de filter wekelijks schoon te spoelen. Een patroonfilter is normaliter duurder in aanschaf maar wel energiezuiniger in het verbruik.

    

   • Diatomeeën aarde filter: deze filters maken gebruik van diatomeeënaarde, een natuurlijk gesteente dat wordt gebruikt als filtermedium. Ze zorgen voor een zeer fijne filtratie en zijn geschikt voor zwembaden die extra helder water nodig hebben. Bij deze filters is regelmatig onderhoud vereist doordat de DE-coating periodiek moet worden vernieuwd. Tegenwoordig wordt vaker gebruikt gemaakt van zwembadfilters of een patroonfilter.

    

   • Voorfilter: een voorfilter vangt grotere deeltjes op zoals bladeren, takjes en ander vuil voordat het vuil de hoofdfilter kan bereiken. Hierdoor vermindert het de belasting op de hoofdfilter waardoor de levensduur wordt verlengd. Een voorfilter is geen vereiste voor de filterinstallatie maar een optie voor extra helder zwemwater. 

    

   Een aanvulling op de traditionele filters is een UV-C desinfectiesysteem. Dit systeem maakt gebruik van ultraviolet licht om bacteriën, virussen en algen in het water te verminderen. Hierdoor zijn er minder chemicaliën benodigd om het zwembadwater te desinfecteren.

    

   Advies over de filterinstallatie

   Houdt rekening met de grootte van het zwembad, het gebruik van de zwembadfilter en het budget bij het kiezen van de filterapparatuur. Wij adviseren om met regelmaat onderhoud uit te voeren aan de apparatuur. Controleer of alles goed is aangesloten, waterdicht is en er geen slijtages zijn. Een goede filter draagt bij aan de kwaliteit van het zwemwater maar ook aan de levensduur van jouw zwembad. Wil je graag vrijblijvend advies? Neem dan contact met ons op.

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »