Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

   Hoe maak je een zwembad met tegenstroom?

   Heb je een kleiner zwembad of wil je meer stroming in jouw zwembad? Dan is een jetstream dé oplossing. Een jetstream is een ideale manier om tegen de stroom in te zwemmen en jouw zwemtraining naar een hoger niveau te tillen. De pompen stuwen het water door de jets, waardoor er tegenstroming ontstaat. Wij bespreken de stappen die je moet nemen om een jetstream te installeren in een bouwkundig zwembad.

    

   Een jetstream biedt verder het voordeel dat er weinig ruimte nodig is om in te zwemmen. Verder is het goedkoper dan de aanschaf van een groot zwembad. Bij sommige jetstreams is het mogelijk om de waterstralen in te stellen volgens je eigen voorkeuren. Daar staat wel tegenover dat de pompen niet goedkoop zijn in aanschaf en veel energie verbruiken.

    

   Wat heb je nodig voor de installatie van een jetstream?

   Lees voor installatie zorgvuldig de instructies door van de fabrikant. Zorg dat je alle benodigde materialen in huis hebt zodat je niet tussendoor naar de bouwmarkt hoeft. Schakel de stroom uit voordat je aan de slag gaat met de elektrische aansluitingen. Bij twijfel adviseren wij om de jetstream te laten installeren door een professional. Voor de installatie heb je de volgende materialen nodig:

   • Jetstreamsysteem (inclusief jets, pomp, slangen en koppelingen)
   • Boormachine
   • Zaag
   • Waterpas
   • Meetlint
   • Schuurpapier
   • PVC-lijm
   • Teflontape
   • Potlood

    

   Stappenplan voor installatie van de jetstream

   De volgende stappen dien je te doorlopen voor de installatie van de jetstream:

    

   1. Bepaal de locatie waar je de jetstream wilt plaatsen. Vaak is dit in de zwembadwand tegenover de skimmers. De skimmers zorgen voor de afzuiging van het water in het zwembad. Hierdoor heb je een juiste doorstroming. Plaats je de jetstream tegenover de inspuiters komt er aan beide kanten water het zwembad in.
   2. Markeer de gaten voor de jetstream op de zwembadwand met een potlood. Gebruik een waterpas om te controleren of deze op de juiste hoogte zitten. Bij sommige merken zit een boormal bij het jetstream pakket die je kan gebruiken voor de gaten.
   3. Boor de gaten voor de jets met een boormachine en zorg dat deze de juiste diameter hebben voor de jetstream koppelingen. Zaag de uitsparingen voor de pomp en de filter in de zwembadwand. Plaatst de jets in de gaten en bevestig deze met PVC-lijm.
   4. Sluit vervolgens de slangen aan op de jets en de pomp. Controleer of alle verbindingen waterdicht zijn zodat er geen lekkages kunnen ontstaan.
   5. Ga verder met de installatie van de jetstream pomp. Sluit de pomp aan op de juiste stroomvoorziening. Vul het water in het zwembad en test of de jetstream op de juiste manier is aangesloten.

    

   Wil je graag advies ontvangen over welke jetstream wij adviseren voor jouw zwembad? Neem dan vrijblijvend contact  met ons op.

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »