Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

   Hoe repareer ik mijn zwembad?

   Een zwembad biedt jarenlang plezier! Het kan voorkomen dat er op den duur slijtages zijn en het zwembad gerepareerd dient te worden. Misschien ben je erachter gekomen dat er een lekkage zit, een scheur of een ander probleem? Het is belangrijk om snel in actie te komen om verdere schade aan het zwembad en de filterapparatuur te voorkomen.

   1. Start de inspectie

   Begin als eerste met een grondige inspectie van het zwembad. Bekijk waar er ergens scheuren zitten, lekkages zijn of andere beschadigingen. Zorg ervoor dat je het zwembad aan zowel de binnen- als buitenkant van het zwembad zorgvuldig controleert. Maak aantekeningen en foto's van de schade om de benodigde materialen en middelen te bepalen. Of voor het vragen van advies aan een zwembadspecialist.

    

   Kan je de lekkage niet direct vinden? Maak dan gebruik van Leak Master kleurstof tester. Hiermee worden de kleinste lekkages opgespoord. Injecteer de vloeistof op de locatie waar je verwacht dat de lekkage zich bevindt. Vervolgens zal de kleurstof via de lekkage verdwijnen.

   2. Herstellen van scheuren en gaten

   Zit de lekkage of scheur in het zwembad? De meeste reparatiesets kunnen voor zowel boven als onder water worden gebruikt. Mocht het een reparatieset zijn die niet voor onder water is geschikt, dan dien je het zwembad leeg te pompen met een waterpomp. Voor kleinere gaten en scheuren kan je gebruik maken van een reparatieset. Zorg ervoor dat het zwembad schoon is en de te repareren plek droog is wanneer de reparatieset voor alleen boven water is. 

    

   Voor lekkages tot een grootte van 3 mm kan je gebruik maken van Fix-a-Leak reparatievloeistof. De aanbevolen hoeveelheid dien je toe aan het zwembadwater. Laat de filterinstallatie op circuleren staan en wacht 48 uur tot het lek volledig is gedicht.

    

   Hieronder de verschillende reparatiesets die wij aanbieden:

    

     1. Mastic zwembadkitVoegkit op basis van MS-polymeer voor het lijmen, aanleggen van voegen en dichten van lekken boven en onder water. In verschillende kleuren verkrijgbaar.
     2. Tear-Aid Type BIs een transparant reparatiemiddel waarmee je scheuren en gaten eenvoudig kan dichten. Geschikt voor onder of boven water gebruik.
     3. Leakmaster flexibele afdichtingVult en repareert scheuren in stucwerk, beton, polyester, pvc en folie. In de kleuren wit of blauw verkrijgbaar.
     4. Leakmaster kneedbare kitIdeaal voor het snel dichten van een lekkage in het zwembad. De benodigde hoeveelheid snijden en plakken op de lekkage.
     5. Reparatiekit LinersReparatieset geschikt voor vinyl zwembad liners en  opblaasbare zwembaden.

    

   Zwembad reparatie

    

   Er zijn verschillende soorten zwembaden en hierbij horen ook verschillende soorten oplossingen. Kijk eerst naar wat voor soort zwembad je hebt en welke reparatieset jou het fijnste lijkt. Het is belangrijk om de lekkage op tijd te repareren om verdere schade te voorkomen. 

    

   3. De afwerking van de reparatie

   Na het kiezen van de reparatieset kan je gaan plakken! Controleer na de reparatie opnieuw of de lekkages volledig zijn verholpen. Vul het zwembad weer aan wanneer je het hebt laten leeg lopen. Door het zwembad te onderhouden en te blijven controleren op slijtages en lekkages kan je de levensduur van je zwembad verlengen.

    

   Mochten de scheuren en gaten niet te herstellen zijn met een reparatieset, vraag dan advies aan een zwembad specialist. Het kan zijn dat bij een inbouwzwembad de volledige liner vervangen dient te worden. Wanneer de scheuren of gaten bij het opzetbad te groot zijn, is het volledige zwembad aan vervanging toe. Bij twijfel altijd contact opnemen met een zwembad specialist voordat jezelf aan de slag gaat.

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »