Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

   Het zwembad zomerklaar maken

   Na de winterperiode maak je het zwembad weer klaar voor de zomer. Als de zon gaat schijnen wil je zo snel mogelijk gebruik kunnen maken van het zwembad. Volg onderstaande stappen om het zwembad zomer klaar te maken en er direct in te duiken.

    

   1. De zwembadafdekking schoonmaken

   Als de winter is afgelopen kan het zijn dat er vuil om de zwembadafdekking is achtergebleven. Verwijder bladeren, takjes en ander grof vuil van de afdekking. Afhankelijk van welke soort zwembadafdekking je hebt, een lamellenafdekking of een winterafdekking, kan je deze schoonmaken met een hoge drukreinger. Bij een lamellenafdekking kan je gebruik maken van een lamellenreiniger. Wanneer de afdekking schoon is kan je starten met het zwembad.

    

   2. Schoon zwemwater

   Verwijder eventuele winterdrijvers in het zwembad, gizzmo's in de skimmers en winterstoppen uit de inspuiters. Als er kalkaanslag zit op de waterlijn kan deze worden weggehaald met een waterlijn reiniger. Maak het zwembad schoon met een bodem- en wandborstel of een zwembadrobot. Afhankelijk van het type zwembadrobot dat je hebt, reinigt deze de bodem, wanden en waterlijn voor jou!

    

   3. Brengt het zwembad water op peil

   Wanneer het water onder het normale waterpeil staat kan het worden aangevuld met leidingwater. Het normale waterpeil wil zeggen dat de skimmer driekwart onder water dient te staan, afhankelijk van de gewenste positie van het waterpeil. Gebruik altijd leidingwater in het zwembad in plaats van bron- of grondwater. Hierin zitten allerlei stoffen, zoals ijzer bijvoorbeeld, waardoor het zwembadwater kan verkleuren. Leidingwater is de juiste basis voor schoon en helder zwembadwater en voorkomt grote schommelingen in de waarden van het water.

    

   4. Opstarten van de technische installatie

   • Plaats de o-ringen en koppelingen terug, draai de aftappluggen en koppelingen van de pomp en filter vast.
   • Het is belangrijk om de zwembadpomp eerst te vullen met water voordat deze wordt aangezet.       

   ! Laat de pomp niet 'leeg pompen' door het draaien kan de sealset verwarmen en vervormen. Met als gevolg dat de pomp kan gaan lekken!

   • Plaats de wartels en de aftapplug van de warmtepomp terug.
   • Vul de zandfilter met water en sluit deze goed af. 

   ! Let op: mocht het filterzand of filterglas toe zijn aan vervanging doe dit dan voordat de installatie weer helemaal is opgestart!

   • Open alle kranen zodat de pomp kan worden aangezet.
   • Zet de zeswegkraan op circuleren bij het opstarten. Zet eventuele aanwezige kranen 1 voor 1 open. Wanneer er geen lucht meer in de leidingen zit kan de zeswegkraan op filteren worden gezet (zet eerst de pomp uit voordat je de hendel verplaatst). Laat de zeswegkraan op filteren staan totdat het water helemaal helder is daarna kan deze op backwashen worden gezet. 
   • Bij een zoutelektrolyse zorg je voor de juiste pH-waarde, vul eventueel zout bij en zet jouw zoutelektrolyse op boost. Wanneer niet het gewenste resultaat is bereikt kan je deze stap herhalen.

    

   5. Controleer de zwembad installatie

   Om te voorkomen dat de installatie droogloopt en er water verdwijnt is het belangrijk om alle koppelingen en apparaten te controleren op lekkages. Nadat de installatie 24 uur heeft gedraaid kan je controleren op vochtige plekken in de filterruimte of een verandering in het waterpeil van het water. Dit kan namelijk duiden op een lekkage. Controleer ook altijd de warmtepomp van het zwembad. 

    

   6. Zorg voor de juiste waterbalans

   Wanneer de installatie is aangesloten en alles normaal draait, is het tijd om de waterbalans op orde te brengen. Test of de waarden juist zijn van het zwembadwater met een testset:

    

   Alkaliteit-waarde100 - 150 mg/l
   pH-waarde6,8 - 7,6
   Chloor0,5 - 3 ppm

    

   Bij wekelijkse gebruik van het zwembad wordt geadviseerd om minimaal 2 keer per week het water te testen. In de eerste paar dagen wordt geadviseerd om de zwembadpomp continue te laten draaien zodat het meeste vuil uit het water kan worden gefilterd. Vervolgens kan de zwembadpomp terug worden gezet op de normale pompstand. Het zwembadwater is nu weer helemaal zuiver en daarmee is jouw zwembad klaar voor het zwemseizoen!

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »