Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

   Hoe repareer ik mijn zwembadrobot?

   Een zwembadrobot is een geweldige investering om jouw zwembad helder en schoon te houden. Soms kan een zwembadrobot problemen ondervinden. Gelukkig kan je met een beetje kennis en handigheid veel van deze problemen zelf oplossen. Wij leggen in enkele eenvoudige stappen uit hoe jij je zwembadrobot kan nakijken en repareren zodat hij weer snel aan de schoonmaak kan!

    

   Hoe repareer ik mijn zwembadrobot?

   Met onderstaande stappen kan je de meeste problemen zelf oplossen om te zorgen dat de zwembadrobot weer kan gaan schoonmaken. Als je nog steeds problemen ervaart, kan je de zwembadrobot bij ons langsbrengen voor reparatie. 

    

   Zwembadrobot reparatie

    

   Stap 1: Controleer de voeding van de zwembadrobot

   De eerste stap bij het oplossen van problemen is om te kijken of de zwembadrobot wel voldoende stroom krijgt. Is de stroomkabel correct aangesloten? Is deze niet kapot en zonder beschadigingen? Het kan voorkomen dat de stekker naar het stopcontact het probleem is. Ook is het mogelijk dat het probleem zich bevindt in de transformator. Branden de lampjes nog en werkt de powerknop naar behoren? Controleer en vervang de onderdelen als het nodig is. Bekijk hier ons assortiment aan zwembadrobot onderdelen.

    

   Stap 2: Reinig de filters

   Als je een zwembad hebt waar bomen en planten staan, kan je last hebben van meer vervuiling in het zwembad. Deze vervuiling komt vaak in de filters van de zwembadrobot terecht. Zorg ervoor dat de filters schoon zijn wanneer de zwembadrobot in gebruik wordt genomen.

    

   Stap 3: Controleer op verstoppingen

   Inspecteer de wielen, borstels, lagers, aandrijfriemen en impellers op eventuele verstoppingen. Zitter er verstoppingen? Verwijder deze voorzichtig zonder de onderdelen te beschadigen.

    

   Stap 4: Onderzoek de borstels

   Versleten borstels kunnen de reinigingsprestaties verminderen. Controleer of de borstels nog in goede staat verkeren en op een juiste manier draaien. Indien nodig kan je de borstels vervangen.

    

   Stap 5: Check de aandrijvingen

   Als de aandrijvingen niet bewegen zoals het hoort, zal de zwembadrobot zijn werk niet goed kunnen uitvoeren. Soms kan het vuil of zand de aandrijving belemmeren, dit kan je schoonmaken. Zit het probleem in de motor? Dan adviseren wij om de zwembadrobot bij ons langs te brengen voor reparatie. Wanneer je zelf aan de motor gaat sleutelen komt de fabrieksgarantie in zijn geheel te vervallen.

    

   Stap 6: Raadpleeg de handleiding

   Het kan voorkomen dat een zwembadrobot een software-update nodig heeft om weer optimaal te kunnen presteren. Wij adviseren om hier altijd eerst over contact op te nemen met het bedrijf waar je de zwembadrobot hebt aangeschaft. Als bovenstaande stappen niet helpen, kan je de handleiding van de zwembadrobot door lopen. Hier vind je veel voorkomende problemen en de juiste oplossingen ervoor in terug. Heeft je zwembadrobot het begeven en is het tijd voor een nieuwe zwembadrobot? Bekijk ons assortiment aan zwembadrobots.

    

   Let op:  twijfel je of jezelf de zwembadrobot kan repareren? Breng de zwembadrobot dan bij ons langs zodat wij hem voor jou kunnen nakijken. Soms ligt het probleem niet voor de hand en wanneer je zonder kennis aan de zwembadrobot gaat sleutelen kan de garantie komen te vervallen. Daarnaast kan het voorkomen dat de zwembadrobot opgestuurd dient te worden naar de fabrikant voor verder onderzoek.

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »