Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

   Zwembadpomp onderdelen

   Wat is een zwembadpomp?

   De naam verklapt het al, een zwembadpomp pompt het water rond in het zwembad. Het water komt vanuit het zwembad eerst bij de pomp en gaat vervolgens naar de zandfilter en warmtepomp toe. Hiermee wordt gezorgd voor een juiste watercirculatie- en filtratie. Wat resulteert in schoon en helder zwembadwater. Binnen de zwembadpomp heb je 2 verschillende types: de standaard zwembadpomp of een energiezuinige (frequentiegeregelde) zwembadpomp. 

    

   De standaard zwembadpomp

   Een standaard zwembadpomp pompt het water uit het zwembad rond met een vast vermogen. op deze pomp heb je 2 standen: aan of uit. De aanschafprijs is een stuk voordeliger alleen liggen de energiekosten van het verbruik van de zwembadpomp hoger. 

    

   De energiezuinige zwembadpomp

   Bij een energiezuinige zwembadpomp kan jezelf de frequentiesnelheid bepalen. Het is mogelijk om de pomp op een lagere snelheid te laten draaien waardoor je wel tot 75% aan energie kan besparen. Wanneer deze pomp heel de dag draait, verbruikt hij alsnog minder dan een standaard zwembadpomp. Je kan de pomp automatisch instellen maar het is ook mogelijk om de pomp handmatig in te stellen. De energiezuinige zwembadpompen zijn duurder in aanschaf maar lager in verbruikskosten.

    

   Uit welke onderdelen bestaat een zwembadpomp?

   Een zwembadpomp bestaat uit de volgende onderdelen:

    

   De behuizing: is de buitenste omhulling van de zwembadpomp, die de interne onderdelen beschermt en ondersteunt.

    

   Filterdeksel: de filterdeksel is vaak doorzichtig zodat je direct kan zien of er vuil in de filtermand zit en er genoeg water in de filtermand zit. Wanneer je de filterdeksel dient te vervangen let er op dat je ook de o-ring controleert op slijtage.

    

   Filtermand: In de filtermand worden de fijnere deeltjes vastgehouden en de waterkwaliteit verbetert. Het is belangrijk om met regelmaat de filtermand schoon te maken. Wanneer de filtermand te vol zit of verstopt is kan de pomp vastlopen. Zorg bij het opstarten van de filterpomp dat de filtermand is gevuld met water.

    

   Condensator: ookwel de startmotor van jouw zwembadpomp. Wanneer je deze wilt gaan vervangen is het van belang om goed te letten op de juiste microfarad (μF) en de juiste afmetingen van de condensator. Wanneer een zwembadpomp problemen veroorzaakt tijdens het opstarten of een zoemend geluid maakt wanneer hij draait, dan kan het zijn dat de condensator aan vervanging toe is.

    

   Sealset: de sealset zorgt voor een waterdichte en juiste afdichting tussen het pomphuis en de motor.

    

   Impeller: de impeller is het roterende onderdeel dat verantwoordelijk is voor het creëren van waterstroom door centrifugale kracht.

    

   Aftap plug: deze gebruik je om het water uit de zwembadpomp af te tappen wanneer je hem afsluit. Dit kan worden gedaan tijdens de winterperiode wanneer je er weinig tot geen gebruik van maakt.

    

   Variabele snelheidsregeling: moderne pompen hebben functies zoals het aanpassen van de pompsnelheid, zodat deze energiezuiniger te werk kan gaan. Dit onderdeel zit niet op standaard pompen.

    

   Zwembadpomp onderdelen

    

   Ben je op zoek naar onderdelen voor een Hayward, Pentair, Kripsol, DAB, Starline zwembadpomp? Bekijk hier ons assortiment aan pomp onderdelen. Mocht het onderdeel er niet bij staan? Neem dan contact met ons op zodat wij kunnen kijken of het onderdeel besteld kan worden.

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »