Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

   Zandfilter onderdelen

   Wat is een zandfilter?

   Een zandfilter is een ton gevuld met filtermateriaal, die het water uit het zwembad filtert. Vaak wordt zand als filtermateriaal gebruikt, vandaar de naam zandfilter. Naast zand kan je ook glas of glasparels gebruiken als filtermateriaal. Afhankelijk hoe goed het zwembad wordt onderhouden en de kwaliteit van het water, gaat het filterzand 8 - 10 jaar mee totdat het aan vervanging toe is.

    

   Lees hier meer over de verschillende soorten filtermateriaal.

   Waarom kiezen voor een zandfilter?

   Het is van belang dat het water van het zwembad op een juiste manier wordt gefilterd. De juiste filtering bevordert de waterkwaliteit maar ook de levensduur van jouw zwembad. Bij een zandfilter kan het voorkomen dat sommige onderdelen vormen van slijtage vertonen en aan vervanging toe zijn. Zandfilters zijn er van verschillende merken en dus ook in verschillende modellen. Het is belangrijk om hierbij rekening te houden met het kiezen van het onderdeel. Zorg ervoor dat het onderdeel ook geschikt is voor jouw zandfilter. Soms heb je voor een zeswegkraan alleen al tien verschillende onderdelen die je kan vervangen. 

    

   Uit welke onderdelen bestaat een zandfilter?

   De buitenkant van een zandfilter bestaat uit een filterstandaard, de filterton, filterdeksel, zeswegkraan en aftapplug. Binnen in de ton bevinden zich de filterkaarsen, filter verdeler en de filterleiding waar het water doorheen wordt gepompt. Aan de bovenkant of aan de zijkant van de zandfilter zit de zeswegkraan bevestigd, ookwel zeswegklep genoemd. De zeswegkraan is voorzien van een schotel met sterpakking, hendel en een o-ring zodat deze waterdicht kan worden bevestigd. Het kan zijn dat de manometer, die de druk van de filter meet, ook bij de zeswegkraan is bevestigd. De meeste onderdelen kan je gemakkelijk zelf vervangen. Zorg ervoor dat de filterpomp uitstaat voordat je een onderdeel gaat vervangen. Wanneer je het binnenwerk van de filter gaat vervangen, dient het water en het filtermateriaal ook uit de filter te zijn gehaald.Zandfilter onderdelen

    

   Wil je graag weten of wij het onderdeel ook in het assortiment hebben? Bekijk het assortiment van zandfilter onderdelen op de webshop. Mocht het onderdeel er niet bij staan? Stuur dan een mail met een foto van de filter waarop het merk en/of model vermeld staat. Dan kunnen wij kijken of het onderdeel in ons assortiment zit en of wij het kunnen bestellen bij onze leverancier.

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »