Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

   Een buitendouche met warm water op solar

   Op zoek naar wat verkoeling? Een buitendouche is ideaal tijdens de zomerse dagen als je je wilt afspoelen na het zwemmen of snel de hond wilt wassen. De solar buitendouche biedt hierbij het comfort en plezier zonder te hoge energiekosten.

    

   Hoe werkt een solar buitendouche?

   Een solar buitendouche verwarmt het water door middel van zonne-energie. Zonnecollectoren geplaatst op het dak, in de tuin of ingebouwd in de douche vangen het zonlicht op en verwarmen hiermee het water in het reservoir. Je sluit de buitendouche aan op de tuinslang en de zon verwarmd vervolgens het water. Dit warme water wordt naar de douche geleid waardoor jij kan genieten van een warme douche. Dit betekent wel dat wanneer de zon niet schijnt, het water ook niet zal worden verwarmd.

    

   Wat zijn de voordelen van een solar buitendouche?

   Het is een duurzame optie omdat zonne-energie een schone en hernieuwbare energiebron is. Hierdoor wordt er ook minder CO2 uitgestoten. Verder bespaar je op energiekosten omdat er geen elektriciteit of gas is benodigd om het water te verwarmen. Solar douches hebben vaak vrij weinig onderhoud nodig. Het is belangrijk om de douches wel voor te bereiden op het winterseizoen om vorstschade te voorkomen.

    

   Hoe installeer ik een solar buitendouche?

   Wij leggen je graag in 4 stappen uit hoe je zelf een solar buitendouche installeert. Hierbij zijn de volgende stappen van toepassing:

    

   1. Kies een buitendouche en locatie

   Er zijn verschillende soorten buitendouches in het assortiment. Bekijk de capaciteit van de douche en of de kleur en het design naar wens is. De hoeveelheid water dat beschikbaar is, is afhankelijk van de capaciteit. Een RVS douche is vaak hoger in prijs dan een kunststof douche. Op zoek naar een locatie in de tuin! Houdt hierbij rekening met privacy. Wil je de douche in de buurt van het zwembad of bij het tuinhuis? Bekijk de verschillende mogelijkheden en houdt hierbij rekening met het zonlicht. Des te meer de zon op die plek schijnt, des te hoger het rendement aan warm water.

    

   2. Zorg voor een goede drainage

   Dit wil zeggen dat het water uit de bodem goed wordt afgevoerd zonder dat het grondwaterpeil zal worden verlaagd. Heb je vaak plassen water in de tuin staan na een regenbui? Dan is drainage in de tuin nodig. Test de drainage voor plaatsing van de buitendouche.

    

   3. Installatie buitendouche

   Ben je een beetje handig? Dan kan je de douche gemakkelijk zelf aanleggen. Ben je dit niet? Dan adviseren wij om de installatie te laten verzorgen door een installateur of loodgieter. Zorg voor een stevige ondergrond, zoals beton of een betontegel waar de douche op komt te staan. Sluit een koud waterleiding of tuinslang aan op het reservoir van de buitendouche. Bij de meeste solar douches zit er een zonnepaneel ingebouwd. De douche hoeft dan nog niet extra te worden aangesloten op de zonnepanelen zelf. Heb je een douche uitgekozen zonder ingebouwd zonnepaneel dan dient deze alsnog op de zonnecollectoren te worden aangesloten.

    

   4. Test de buitendouche

   Test de installatie door de waterdruk en temperatuur van de buitendouche te controleren en of er nergens lekkages zijn. Pas zo nodig de gewenste waterdruk aan. Laat vervolgens de zon haar werk doen. Door de zonnestralen wordt het water in de reservoir verwarmd. Geniet van de verkoeling!

    

   Extra tips!

   • Combineer de solar buitendouche met een regenton. Zo heb je een groter waterreservoir en bespaar je water door het gebruik van regenwater. 
   • Zet een timer op de buitendouche om de watertoevoer te regelen.

    

   Wil je meer informatie over de buitendouches? Neem dan contact met ons op.

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »