Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

   Hoe repareer ik mijn zwembadpomp?

   Een helderblauw zwembad in de tuin is een bron van ontspanning en vermaak maar als de zwembadpomp het begeeft kan de waterpret snel bederven. Gelukkig kan je met de juiste kennis en onderstaande stappen de meeste problemen zelf oplossen om jouw zwembadpomp weer aan de praat te krijgen. 

    

   Twijfel je of je het probleem zelf kan oplossen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of wij het type zwembadpomp voor jou kunnen repareren. 

    

   Hoe repareer je jouw zwembadpomp?

   Volg onderstaande stappen om het probleem te ontdekken en hoe je het kan oplossen.

    

   Stap 1: Het probleem

   Voordat je van start gaat, dien je het probleem te identificeren. Waarom werkt hij niet? Lekt de pomp en waar lekt die? Zitten er ergens scheuren in? Maakt de pomp bromgeluiden? Voer een inspectie uit om het specifieke probleem te achterhalen.

    

   Stap 2: Schakel de zwembadpomp uit

   Om veilig van werk te kunnen gaan is het belangrijk om de stroomtoevoer van de zwembadpomp uit te schakelen. Dit doe je voordat je een reparatie uitvoert of een onderdeel vervangt.

    

   Stap 3: Controleer op verstoppingen

   Zit de filtermand vol met bladeren? Leeg deze dan eerst. Zit er iets tussen de waaierbladen? Dit kan de prestaties van de zwembadpomp verminderen. Zorg daarnaast ervoor dat de aanzuigleidingen niet zijn verstopt. Soms kan het voorkomen dat bladeren, takjes of insecten de leidingen blokkeren.

    

   Stap 4: Controleer de afdichtingen van de pomp

   Bekijk of de afdichtingen en pakkingen nog in goede staat zijn en op de juiste plek zitten. Controleer op slijtage, schade of veroudering en vervang de onderdelen indien nodig.

    

   Stap 5: Controleer of het water op peil is

   Zorg ervoor dat het waterpeil van de zwembadpomp voldoende is en inspecteer de aanzuig- en afvoerleidingen op eventuele lekkages. Wanneer er te weinig water in de filterpomp zit wordt er alleen lucht aangezogen, als dit te lang gebeurt kan de zelfs kapot gaan.

    

   Stap 6: Losse bouten en moeren vastmaken

   Wanneer moeren en bouten los zitten kan het daar gaan lekken. Zorg ervoor dat deze zijn vastgedraaid maar niet moervast zitten ;)

    

   Stap 7: Controleer op de elektrische bedrading

   Als de motor van de pomp niet draait, kijk dan de elektrische aansluitingen na of er geen problemen zijn met de motor. Controleer ook de elektrische bedrading van de pomp op losse verbindingen of beschadigingen.

    

   Stap 8: Vervang de kapotte onderdelen

   Bekijk of het mogelijk is om zelf de onderdelen te repareren of de onderdelen te vervangen. Let op dat de onderdelen geschikt zijn voor het type zwembadpomp in jouw filterruimte. Als je nieuwe pakkingen of afdichtingringen plaatst, zorg ervoor dat deze van tevoren zijn ingevet.

    

   Stap 9: Test je zwembadpomp

   Wanneer de onderdelen zijn vervangen, test je de zwembadpomp opnieuw of de problemen zijn verholpen. Zorg ervoor dat de filtermand is gevuld met water zodat de pomp geen lucht kan aanzuigen. Controleer of eventuele lekken en ongewone geluiden zijn verdwenen.

    

   Stap 10: Onderhoud je zwembadpomp

   Je gebruikt je zwembadpomp jaarlijks en in het hoogseizoen waarschijnlijk dagelijks. Op den duur kunnen er slijtages aan jouw zwembadpomp optreden. Het is daarom belangrijk om toekomstige problemen te voorkomen door regelmatig onderhoud uit te voeren. Controleer wekelijks of er niets in de pomp vast zit, geen vervuiling in de filtermand zit en dat er niets lekt.

    

    

   TIP: Het winterseizoen is de ideale periode om jouw technische filterapparatuur te laten controleren op gebreken of voor een onderhoudsbeurt.

    

    

   Bekijk onze video's wanneer de pomp lekt:

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »