Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

   Welk filtermateriaal is geschikt voor mijn zandfilter?

   Welk filtermateriaal is geschikt voor mijn zandfilter?

   Een zandfilter  is een echte musthave voor het zwembad en de basis voor schoon en helder zwemwater! Ben je op zoek naar een zandfilter of zoek je een vervanger van jouw huidige zwembadfilter? Bekijk ons assortiment aan zandfilters.

   Heb je al een zandfilter aangeschaft? Dan is het tijd om te kijken naar welk filtermateriaal het meest geschikt is voor jou en jouw zwembad.

    

   Welke soorten filtermateriaal zijn er voor een zandfilter?

   Wij hebben in ons assortiment diverse soorten filtermateriaal: filterzand, filterglas, filterparels en filterbollen. Hieronder hebben wij de voor- en nadelen van de verschillende soorten voor jou op een rijtje gezet.

    

   Filterzand

   Filterzand ookwel kwartszand genoemd is een zuivere zandsoort en heeft een ronde korrel, dit zorgt voor een fijne filtering van het zwembadwater. Het gaat gemiddeld 8 - 10 jaar mee voordat het aan vervanging toe is. Daarnaast is het geschikt voor alle zandfilters en gemakkelijk te reinigen via de backwash. Wil je dat het filterzand langer meegaat? Maak dan gebruik van de Acti Clean Filtervoor het verlengen van de levensduur.

    

   Filterglas

   Het ECO filterglas zorgt voor een fijne filtering van het zwembadwater. Het filtermateriaal is milieuvriendelijke en gaat gemiddeld 10-15 jaar mee. Het is geschikt voor alle pompen en gemakkelijk te reinigen. Het nadeel van filterglas voor de zwembadfilter is dat het een duurder alternatief is dan filterzand. 

    

   Glasparels

   Glasparels zorgen voor de fijnste filtering van het zwembadwater vanwege het gladde en gesloten oppervlak van de filterparels. Dit zorgt ervoor dat het binnendringen van bacteriën en algen wordt voorkomen en tegengegaan. De levensduur van glasparels is 15 - 20 jaar en het filtermateriaal is geschikt voor alle zandfilters.

    

   Filterbollen

   Onze filterbollen van Aqualoon zijn ideaal voor kleine (opzet)baden. De filterbollen zorgen voor een fijne filtratie van het zwembadwater. Geschikt voor alle Intex en Bestway zwembad zandfilterpompen. Afhankelijk van hoe vaak het zwembad wordt gebruikt dienen de filterbollen vaker te worden schoongespoeld. 

    

   Wil je graag meer informatie over een zwembadfilter of het filtermateriaal? Neem dan contact  met ons op.

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »