Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Geschreven door Marlies - Zwemland - Woensdag 29 April 2023

   Zelf een Plunge Pool bouwen?

   Wat is een Plunge Pool?

   Plunge Pools zijn kleine zwembaden die voornamelijk ter ontspanning gebruikt worden en niet zozeer voor sportieve activiteiten. Zo is een Plunge Pool een stuk goedkoper in aanschaf dan een bouwkundig zwembad, past het in vrijwel elke tuin, heeft een Plunge Pool  weinig onderhoudswerk nodig en zijn er nog vele andere voordelen.

   ‘’Compacte zwembaden die niet jouw hele tuin in beslag neemt, maar toch perfect zijn doel dient.’’

    

   Wat zijn de voordelen van een Plunge Pool?

    

   1. Het belangrijkste voordeel van een Plunge Pool is dat deze minizwembaden weinig ruimte in beslag nemen. De afmetingen van een Plunge Pool zijn kleiner, hierdoor kunnen ze in bijna elke tuin geplaatst worden. De afmetingen van een Plunge Pool beginnen bij 2,5 meter breedte en 3 meter in de lengte.

   2. Door de kleinere afmetingen van een Plunge Pool zijn de energiekosten ook een stuk lager dan bij een standaard zwembad! 

   3. Je kiest zelf de afmetingen van jouw Plunge Pool, je kiest uit 3 meter, 4 meter of 5 meter. Standaard is de breedte van de Plunge Pool 2,5 meter of 3 meter.

   4. Erg gemakkelijk onderhoud, een Plunge Pool neemt veel minder tijd in beslag omdat het een klein zwembad is.

   5. De aanschafprijs is laag, zeker in vergelijking met een bouwkundig zwembad! Zo kost een bouwkundig zwembad al snel € 30.000, terwijl een Plunge Pool al verkrijgbaar is tussen de € 5.000 en € 10.000. 

   6. Je hebt minder chemische zuiveringsproducten nodig!  

    

   Wat zijn nadelen van een Plunge Pool?

   1. De kleinere afmetingen van een Plunge Pool hebben zo zijn voordelen, maar ook zijn nadelen. Een plung pool is om te relaxen en af te koelen. Wanneer je wil zwemmen in de plunge pool, kan je een  jetstream installeren. Een jetstream  is een tegenstroominstallatie voor zwembaden en adviseren wij vanaf een zwembadlengte van 6 meter. 

   2. Daarnaast zijn Plunge Pools ook beperkt in de diepte afmetingen. Doorgaans zijn de meeste standaard Plunge Pools 1,25 m diep. Wij bij Zwemland bieden echter ook een diepere variant van 1,40 of 1,50 meter aan, zoals de standaard bouwkundige zwembaden. 

    

   Waarvan is een Plunge Pool gemaakt?

   Wij garanderen enkel de hoogste kwaliteit! Daarom kiezen we voor polypropyleen als materiaal voor onze Plunge Pools. Dit is een sterke, uv-bestendige hoogwaardige kunststof. Hierdoor zijn PP-zwembaden een stuk kwalitatiever dan de standaard polyester zwembaden. Bovendien zijn deze zwembaden erg gemakkelijk schoon te houden.

    

   Wat is de beste locatie voor een Plunge Pool?

   Dat beslis jij helemaal zelf! Het is wel verstandig om rekening te houden met het zonlicht en beplanting. Waar heb je het meeste zonlicht? Of waar heb je het meeste privacy? De Plunge Pools kunnen mooi weggewerkt worden in jouw tuin, aangezien deze volledig ingebouwd worden.

    

   Zelf een Plunge Pool bouwen? 

   Sta jij zelf in voor de bouw van de Plunge Pool? Top! Een Plunge Pool is namelijk gemakkelijk zelf te plaatsen! De Plunge Pools worden geleverd met ingebouwde skimmers en inspuiters. De inbouwdelen, het leidingwerk en de verlichting bouwen wij alvast in voor jou. Het enige wat jij moet doen is; een gat laten graven, de betonvloer storten, de leidingen aansluiten op de filterinstallatie en rondom het zwembad aanvullen met stabilisee. 

   De Plunge Pools worden standaard geleverd met:

   • 1 skimmer
   • 2 inspuiters
   • 1 wand afzuigpunt

    

   De Plunge Pool wordt standaard zonder trap geleverd. Wil je toch graag een trap of een ligbank in jouw Plunge Pool, dan kan dat natuurlijk ook!

   • Zwembad met hoektrap (linkt of rechts)
   • Zwembad met hoektrap en ligbank

   Heb je nood aan begeleiding tijdens het bouw- en aanlegproces? Na aanschaf van een Plunge Pool begeleiden we je graag persoonlijk! Onze technische zwembadman kan door zijn jarenlange ervaring jou voorzien van de beste tips.

    

    

   Welke extra opties zijn er bij een Plunge Pool?

   Naast de standaard onderdelen van de Plunge Pool is het ook mogelijk om hier zelf vele extra’s aan toe te voegen om het zwembad compleet en luxueus te maken.

    

   Heb jij interesse in een Plunge Pool  in jouw tuin? 


   Wij helpen je graag verder met een persoonlijk adviesgesprek! Om jullie 100% van onze aandacht te geven tijdens dit adviesgesprek vragen wij om eerst via e-mail een afspraak aan te vragen. Je stuurt je e-mail en wij plannen de afspraak voor je in. Dit zodat onze zwembadadviseur zeker aanwezig is en jullie zo goed mogelijk worden verder geholpen.

   News & updates

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »