Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Marlies Hendrickx - Woensdag 30 April 2023

   Zelf een Plunge Pool bouwen?

   Wat is een Plunge Pool?

   Plunge Pools zijn kleine zwembaden die voornamelijk ter ontspanning gebruikt worden en niet zozeer voor sportieve activiteiten. Zo is een Plunge Pool een stuk goedkoper in aanschaf dan een bouwkundig zwembad, past het in vrijwel elke tuin, heeft een Plunge Pool weinig onderhoudswerk nodig en zijn er nog vele andere voordelen.

   ‘’Compacte zwembaden die niet jouw hele tuin in beslag neemt maar toch perfect zijn doel dient.’’

    

   Wat zijn de voordelen van een Plunge Pool?

    

   1. Het belangrijkste voordeel van een Plunge Pool is dat deze mini zwembaden weinig ruimte in beslag nemen. De afmetingen van een Plunge Pool zijn kleiner, hierdoor kunnen ze in bijna elke tuin geplaatst worden. De afmetingen van een Plunge Pool beginnen bij 2,5m breedte en 3m in de lengte.

   2. Door de kleinere afmetingen van een Plunge Pool zijn de energiekosten ook een stuk lager dan bij een standaard zwembad! 

   3. Je kiest zelf de afmetingen van jouw Plunge Pool, je kan kiezen uit 3m, 4m of 5m lang. Standaard is de breedte van de Plunge Pool 2,5m of 3m.

   4. Erg gemakkelijk onderhoud, neemt veel minder tijd in beslag omdat het een klein bad is.

   5. De aanschafprijs is laag, zeker in vergelijking met een bouwkundig zwembad! Zo kost een bouwkundig zwembad al snel €30.000, terwijl een Plunge Pool al verkrijgbaar is tussen de €5.000 en €10.000. 

   6. Je hebt bijna geen chemische zuiveringsproducten nodig!  

    

   Wat zijn nadelen van een Plunge Pool?

   1. De kleinere afmetingen van een Plunge Pool hebben zo zijn voordelen, maar ook zijn nadelen. Zo is het niet mogelijk om te zwemmen, tenzij je jetstreams installeert. Een jetstream  is een tegenstroominstallatie voor zwembaden.

   2. Daarnaast zijn Plunge Pools ook beperkt in de diepte afmetingen. Doorgaans zijn de meeste standaard Plunge Pools 1,25 m diep. Wij bij Zwemland bieden echter ook een  diepe Plunge Pools aan, deze heeft een diepte van 1,5m zoals de standaard bouwkundige zwembaden.

    

   Waarvan is een Plunge Pool gemaakt?

   Wij garanderen enkel de hoogte kwaliteit! Daarom kiezen we voor polypropyleen als materiaal voor onze Plunge Pools.

   Dit is een sterke, uv-bestendige hoogwaardige kunststof. Hierdoor zijn PP-zwembaden een stuk kwalitatiever dan de standaard polyester zwembaden. Bovendien zijn deze zwembaden erg gemakkelijk schoon te houden.

    

   Waar plaats je best jouw Plunge Pool?

   Dat beslis jij helemaal zelf! Het is wel verstandig om rekening te houden met het zonlicht.

   Waar heb je het meeste zonlicht? Of waar heb je het meeste privacy? De Plunge Pools kunnen mooi weggewerkt worden in uw tuin, aangezien deze volledig ingebouwd worden.

    

   Zelf een Plunge Pool bouwen? 

   Sta jij zelf in voor de bouw van de Plunge Pool? Top! Een Plunge Pool is namelijk gemakkelijk zelf te plaatsen!

   De Plunge Pools worden geleverd met ingebouwde skimmers en inspuiters. De inbouwdelen, het leidingwerk en de verlichting bouwen wij alvast in voor jou.

   Het enige wat jij moet doen is een gat laten graven, de betonvloer storten en de leidingen aansluiten op de filterinstallatie. 

   De Plunge Pools worden standaard geleverd met:

   • 1 skimmer
   • 2 inspuiters
   • 1 wand afzuigpunt

    

   De Plunge Pool wordt standaard zonder trap geleverd. Wil je toch graag een trap of een ligbank in jouw Plunge Pool, dan kan dat natuurlijk ook!

   • Zwembad met hoektrap (linkt of rechts)
   • Zwembad met hoektrap en ligbank

    

   Heb je nood aan begeleiding tijdens het bouw- en aanlegproces? Na aanschaf van een Plunge Pool begeleiden we je graag persoonlijk! Onze technische zwembadman kan door zijn jarenlange ervaring jouw voorzien van de beste tips.

    

    

   Welke extra opties zijn er bij een Plunge Pool?

   Naast de standaard onderdelen van de Plunge Pool is het ook mogelijk om hier zelf vele extra’s aan toe te voegen om het zwembad compleet en luxueus te maken.

    

   Heb jij interesse in een Plunge Pool  in jouw tuin? 


   Wij helpen je graag verder met een persoonlijk adviesgesprek! Om jullie 100% van onze aandacht te geven tijdens dit adviesgesprek vragen wij om eerst via e-mail een afspraak aan te vragen. Je stuurt je e-mail en wij plannen de afspraak voor je in. Dit zodat onze zwembadadviseur zeker aanwezig is en jullie zo goed mogelijk worden verder geholpen.

   News & updates

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »