Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   zwemland.nl - Vrijdag 29 Oktober 2022

   Welk filtermateriaal is geschikt voor mijn zandfilter?

   Een zandfilter  is een echte musthave voor het zwembad en de basis voor schoon en helder zwemwater! Bent u op zoek naar een zandfilter of zoekt u naar een vervanger van uw huidige zwembadfilter? Bekijk ons assortiment aan zandfilters.

   Heeft u al een zandfilter aangeschaft? Dan is het tijd om te kijken naar welk filtermateriaal het meest geschikt is voor u en uw zwembad.

    

   Welke soorten filtermateriaal zijn er?

   Wij hebben in ons assortiment diverse soorten filtermateriaal: filterzand, filterglas, filterparels en filterbollen. Hieronder hebben wij de voor- en nadelen van de verschillende soorten voor u op een rijtje gezet.

    

   Filterzand

   Filterzand ookwel kwartszand genoemd is een zuivere zandsoort en heeft een ronde korrel, dit zorgt voor een fijne filtering van het zwembadwater. Het gaat gemiddeld 8 - 10 jaar mee voordat het aan vervanging toe is. Daarnaast is het geschikt voor alle zandfilters en gemakkelijk te reinigen via de backwash. Wilt u dat het filterzand langer meegaat? Maak dan gebruik van de Acti Clean Filter.

    

   Filterglas

   Het ECO filterglas zorgt voor een fijne filtering van het zwembadwater. Het filtermateriaal is milieuvriendelijke en gaat gemiddeld 10-15 jaar mee. Het is geschikt voor alle pompen en gemakkelijk te reinigen alleen wel een duurder alternatief dan filterzand. 

    

   Glasparels

   Glasparels zorgen voor de fijnste filtering vanwege het gladde en gesloten oppervlak van de filterparels. Dit zorgt ervoor dat het binnendringen van bacteriën en algen wordt voorkomen en tegengegaan. De levensduur van glasparels is 15 - 20 jaar en geschikt voor alle zandfilterpompen.

    

   Filterbollen

   Onze filterbollen van Aqualoon zijn ideaal voor kleine (opzet)baden. De filterbollen zorgen voor een fijne filtratie van het zwembadwater. Geschikt voor alle Intex en Bestway zwembad zandfilterpompen. Afhankelijk van het gebruik van het zwembad dienen de filterbollen vaker te worden schoongespoeld. 

    

   Wilt u graag meer informatie over een zwembadfilter of het filtermateriaal? Neem dan contact  met ons op.

    

   News & updates

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »