Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   zwemland.nl - Woensdag 11 Juni 2022

   Op zoek naar een zwembadwater tester? Bekijk onze opties!

   Het is belangrijk om het water van uw zwembad of spa met regelmaat te testen. Wanneer u bijna dagelijks gebruik maakt van het zwembad of de spa dient het water vaker te worden getest dan wanneer u er wekelijks gebruik van maakt.

    

    

   1. Welke waarden dienen gemeten te worden?

   Voordat u een water tester uitkiest is het belangrijk om te weten welke waterwaardes gemeten dienen te worden:

    

   Alkaliniteit (TA), de totale alkaliniteit van het zwembadwater zegt iets over de concentratie van carbonaten en bicarbonaten die in het water te vinden zijn. Een juiste concentratie hiervan zorgt ervoor dat de pH-waarde van het water wordt beschermd en in stand wordt gehouden. Wanneer de TA-waarde niet goed is kan dit invloed hebben op de pH- en chloor-waarde van het water. Eerst dient u de TA-waarde in balans te brengen voordat er andere chemicaliën worden toegevoegd.

    

   • De ideale TA-waarde ligt tussen 100 en 150 p.p.m.

    

   (Dit wil zeggen dat er 100 tot 150 milligram carbonaten per liter water mogen zijn)

    

   Let op dat u ook een zwembadwater tester kiest die de Alkaliniteit waarde meet!

    

   pH-waarde, de pH-waarde geeft de zuurgraad van het zwembadwater aan. Een te hoge pH-waarde zorgt voor een verspreiding van bacteriën in het zwembad. Terwijl een te lage pH-waarde maakt het water te zuur en veroorzaakt corrosie aan uw zwembadapparatuur. Dit kan als resultaat hebben dat uw zwembadwater bruin of zwart kleurt en zorgt voor irritatie bij de ogen en de huid.

    

   • De pH-waarde dient tussen de 6,8 - 7,6 te zijn. 

    

   Chloorwaarde, een juiste chloor-waarde zorgt voor schoon en helder zwembadwater. De Alkaliniteit- en pH-waarde dienen eerste in orde te zijn voordat u de chloorwaarde in balans kunt brengen. Houdt rekening met drie verschillende chloorwaardes; vrije chloorwaarde is de hoeveelheid actief chloor in het water, gebonden chloor is niet meer actief en totale chloorwaarde is vrij én gebonden chloor.

    

   • De waarde van het vrije chloor bepaalt de desinfectie en zit tussen de 0.5 en 3 p.p.m of 500 - 800 mv (afhankelijk van het soort tester).

    

    

   2. Welke soort water tester kunt u het beste kiezen?

   Wij hebben verschillende zwembadwater testers in ons assortiment. 

    

   Teststrips

   De teststrips zijn goedkoop in aanschaf en makkelijk in gebruik. Pak een strip en houdt deze een paar seconden in het water van uw zwembad of spa. Vervolgens begint de strip te verkleuren. De kleuren op de strip kunt u vergelijken op het testdoosje om te kijken of de waarde in balans zijn.

    

    

    

    

   Manuele testers

   Manuele tester werkt met tabletten of teststrips. Bij deze tester reageert het water op chemicaliën waarna de kleur verandert. De kleur van het water of strip kan worden vergeleken met de kleur op de tester en zo kunt u zien of de waarden in balans zijn of dat er extra chemicaliën toegevoegd dienen te worden. Bekijk hieronder ons assortiment:

    

   • Lovibond Pooltester: neem een watermonster en voeg de juiste tabletten toe om te kijken of de waarden in het water in balans zijn.

    

   • Poolstyle Pooltester: neem een watermonster en voeg de vloeistoffen toe om te kijken of de waarden van het water in balans zijn.

    

   Digitale testers

   Een digitale tester werkt met sensoren, tabletten of teststrips. Deze geeft de actuele waardes aan op het digitale display of zelfs op uw telefoon. Bekijk hieronder ons assortiment aan digitale testers:

    

    

    

   • Safedip: neem een watermonster, de Safedip meet automatisch de waarden van het water en de temperatuur. Saltdip 2-in-1 is geschikt voor zoutwaterbaden.

    

    

    

    

   3. De testuitslag; te laag of te hoog?

   Wanneer de Alkaliniteit te hoog is hoeft u niets van chemicaliën toe te dienen. Door gebruik te maken van het zwembad zullen de waarden vanzelf worden gecorrigeerd. Bij een te lage Alkaliniteit dient de waarde terug in balans te worden gebracht met Alkali Balancer.

   Lees van tevoren de gebruikshandleiding voor het toedienen van de juiste hoeveelheid.

    

   Bij een te hoge pH-waarde kan deze worden verlaagd met pH min. Dit is verkrijgbaar in poedervorm of vloeibare vorm. Voor het verlagen van de pH-waarde dient pH plus, in poedervorm of vloeibaar, te worden toegediend. Zorg dat de filter in werking is en bekijk na 4 uur of de pH-waarde is veranderd.

    

   Zorg er altijd voor dat de Alkaliniteit-waarde en pH-waarde in balans zijn voordat u chemicaliën gaat toedienen om de Chloor-waarde op peil te krijgen. Gebruik chloorschock om de chloorwaarde van het water een boost te geven. Het poeder lost u op in lauw water voordat u het toedient in het zwembad. Vervolgens kunt u de Chloor-waarde op peil houden met chloortabletten. Wij adviseren om het bad te filteren zodat de middelen door het gehele zwembad worden verspreidt. Wacht minimaal 24 uur voordat u een duik neemt! Wanneer de Chloor-waarde te hoog is hoeft u niets te doen. Door veel zonlicht en zwemmers zal het chloor automatisch naar het gewenste niveau zakken. Veel zwemplezier!

    

   News & updates

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »