Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Geschreven door Dénira - Zwemland - Dinsdag 24 Oktober 2023

   Hoe maak je de warmtepomp winterklaar?

   Je warmtepomp laten overwinteren: Hoe doe je dat?

    

   Wanneer je niet het gehele jaar door in het zwembad blijft zwemmen, maak je het zwembad klaar voor de winterperiode. Het is daarbij van belang om de warmtepomp ook voor te bereiden op zijn winterslaap. Er bestaan 3 mogelijkheden voor de winterperiode; alle apparaten blijven draaien, alle apparaten worden uitgeschakeld of de filterinstallatie blijft aan en de warmtepomp wordt uitgeschakeld. Het voordeel wanneer de apparatuur blijft draaien in de winter is dat het water in beweging blijft en minder snel kan bevriezen. Als je geen duik gaat nemen in de winter én energie wilt besparen kan je de gehele installatie afsluiten en het zwembad winterklaar maken.

    

   Stap 1: Haal de stroom eraf en laat het water eruit

   Zorg ervoor dat de stroomtoevoer naar de warmtepomp is afgesloten en zet de waterleidingen naar de warmtepomp dicht. Wanneer je liever de zwembad apparatuur laat draaien zonder de warmtepomp, is het ook mogelijk alleen de bypass dicht te zetten. Vervolgens draai je de koppelingen van de warmtepomp los om het water wat nog in de leidingen zit eruit te laten lopen.

   Heeft jouw warmtepomp een aftapplug? Dan hoef je alleen deze los te draaien om het water eruit te laten. Mocht er nog water in de warmtepomp zitten, kan je de warmtepomp iets schuin houden om het resterende water eruit te laten lopen. 

   Draai de koppelingen losjes aan als het water eruit is. Let op! Draai de koppelingen niet te stevig vast om problemen bij bevriezing te voorkomen. 

    

   Stap 2: Reinig de warmtepomp

   Wanneer al het water uit de warmtepomp is, kan de warmtepomp worden gereinigd. Het reinigen van de warmtepomp kan je doen met een warmtepomp reiniger of grielzeep. Spray de zijkant en achterzijde (koelribben) in en spoel het af met water. Wij adviseren om de warmtepomp ook te reinigen met het opstarten van het zwembad in het voorjaar voor een optimaal rendement.

    

   Stap 3: Dek de warmtepomp af in de winter

   Als de warmtepomp is gereinigd kan deze worden afgedekt met een afdekhoes. De hoes beschermt tegen beschadiging, vuil en verschillende weersomstandigheden. In het voorjaar kan de afdekhoes eraf worden gehaald en de warmtepomp weer worden aangesloten op de filterinstallatie.

   News & updates

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »