Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
      Geschreven door Marlies - Zwemland - Vrijdag 24 April 2022

      Zwemland gaat groen!

      Duurzaam genieten van jouw zweminstallatie doet je zo!

      Wij bij Zwemland vinden onze aarde erg belangrijk en zijn ons erg bewust van hetbelang van duurzaam en verantwoordelijk omgaan met grondstoffen. Daarom geven we graag tips en duurzame alternatieven om jouw ecologische voetafdruk te beperken en ook mee te denken in het belang van de generaties die na ons komen wanneer je kiest voor een zwembad.

       

      Want wij dragen graag bij tot een groenere toekomst, jij toch ook? 

      Klik hiervoor de Zwemland's groene pagina's met onze duurzame en ecologische producten.

       

       


      Enkele duurzame tips:

      • Gebruik een automatische zwembadrobot voor minder waterverspilling 

        Niet alleen reinigt een robot het zwembad, deze zorgt er ook voor dat je minder watergaat verspillen! Zo voorkom je dat er overbodig water wordt weggespoeld bij het backwashen van jouw filterinstallatie. Daarnaast zorgt de robot voor een grondige reiniging van de bodem, wanden en waterlijn van het zwembad.

        Nog een voordeel van het gebruik van een zwembadrobot is dat jeminder chemicaliënnodig hebt voor het onderhoud van jouw zwembad. Dit komt doordat de robot zorgt dat het zwembadwater al deels gefilterd wordt.

        Zo is onze Dolphin Eco Pro eenduurzaam alternatief. Deze zwembadrobot is door onszelf samengesteld voor de beste reiniging van jouw zwembad of zwemvijver. Het gyroscopisch navigatiesysteem navigeert de zwembadrobot door zijn looproute en corrigeert wanneer nodig bij hellingen en obstakels. Het reinigingsprogramma van deDolphin Eco Proheeft een looptijd van 2,5 uur. 


                                                                         

            

      • Kies voor LED verlichting als verlichtingsinstallatie

        Via onze webshop bieden wij diverse modellen LED verlichting aan als duurzaam alternatief voor de reguliere verlichtingsinstallaties, zo kan je tot 90% besparen op uw energiekosten voor zwembad verlichting. Ook de levensduur van LED verlichting ligt aanzienlijk hoger, zo gaat LED verlichting tot 14 maal langer mee dan een reguliere halogeenlamp of 300 WATT lamp. 

        Bijvoorbeeld onze WelticoDiamond Power LED verlichting! 

       

      • Gebruik filterglas als duurzaam alternatief voor filterzand

        Een andere mogelijkheid om jouw zwembadwater langer schoon en helder te houden is door middel van GFM-filterglas, gemaakt uit thermisch verhit en gerecycleerd glas. Filterglas werkt zelfreinigend en milieuvriendelijk, dit is dus een mooi alternatief voor filterzand. 

       

      Ecologische slimme investeringen voor jouw zweminstallatie

      Energiezuinige zwembadpompen

      Allereerst kan je kiezen voor een energiezuinige zwembadpomp om jouw zwembadwater te filteren. Het voordeel van deze zwembadpompen is dat jezelf kan kiezen hoeveel waterer door de pomp wordt gefilterd. Doordat deze zwembadpompen op een lagere snelheid kunnen draaien, zijn ze tot90% zuinigerdan een standaard zwembadpomp. 

      Enkele duurzame zwembadpompen zijn:

       

      Hayward Superpool RS II VSTD zwembadpomp

      Deze pomp is geschikt voor vrijwel alle zwembaden door middel van zijn variabele snelheid. Hierdoor verbruikt de zwembadpomp minder stroom, met als gevolg dat hij minder slijtage gevoelig is.
       

       

       

      Aquaforte Inverpro VS 

      Deze pomp garandeert eenenergiebesparing van 90%en werkt gemiddeld 30 keer stiller dan een gewone aan/uit pomp. Daardoor wordt delevensduur van de pompverdubbeld. 

       

       

       

       

      Uw zwembad duurzaam verwarmen 

      Veel mensen verwarmen hun zwembad nog op de ouderwetse manier via een CV-ketel aangesloten op gas. Om energiekosten te besparen kies je voor een Inverter warmtepomp, deze werkt op elektriciteit in plaats van gas.


      Full Inverter VS Step Inverter 

      Bij Inverter warmtepompen maken we onderscheid tussen 2 types. Enerzijds de Step Inverter, die verwarmt jouw zweminstallatie in verschillende voorgeprogrammeerde standen. Anderzijds de Full Inverter warmtepomp, deze verwarmt jouw zweminstallatie traploos.

      Langdurig, maar wel duurzaam genieten van een verwarmd zwembad wordt mogelijk met onze energiezuinige warmtepompen.

      Qua duurzaamheid is eenFull Inverterde meest voordelige keuze. Dit omdat de Full Inverter nooit meer verbruikt dan de capaciteit die nodig is. 

      Met deze Full Inverter warmtepompen wordt jouw zwembad verwarmd met elektriciteit. Verder is er ook nog de mogelijkheid om via een zonnepaneleninstallatie de nodige stroom voor de zwembadverwarming te verkrijgen voor de meest duurzame en voordelige manier van verwarmen.

       

      Zo levert een Full Inverter warmtepomp je al snel een energiebesparing van maar liefst 60% tot 80%!

      Het zwemwater wordt traploos verwarmd. Dit houdt in dat de warmtepomp geen voorgeprogrammeerde standen heeft. Hierdoor zal de warmtepomp op zo een efficiënt mogelijke manier jouw zwembadwater verwarmen en alleen de capaciteit gebruiken die nodig is.

      Een greep uit ons assortiment:

      Garden Pac R32 Full Inverter warmtepomp  

      Aanbevolen door Zwemland! Dit is een van onze bestsellers. 

      De Garden PAC Full inverter warmtepompen zijn stil en extreem energiezuinig. Deze energiezuinige warmtepompen maken gebruik van full inverter technologie. De Garden PAC inverter warmtepompen beschikken over diverse slimme technologieën waarmee je het zwembadseizoen kan verlengen van april tot en met oktober. De full inverter technologie in dit type warmtepomp zorgt ervoor dat de pomp zelf het juiste vermogen kan kiezen om het water op de juiste temperatuur te brengen. Hierdoor verbruikt de warmtepomp nooit meer energie dan daadwerkelijk nodig is. De warmtepomp verzamelt warme luchtdeeltjes en verwarmt zo het zwembad, dat maakt het mogelijk om bij lagere temperaturen het zwemwater te verwarmen tot een aangename temperatuur. 

       

      Mr Perfect Full Inverter Warmtepomp

      De Mr Perfect Full Inverter is de eerste warmtepomp met een Turbofan turbine, wat zowel zorgt voor eenbeter rendement, als een lager energieverbruikdan de meeste warmtepompen. De lucht word via de achterkant aangezogen en aan de zijkanten uitgeblazen. Deze stille en ecologische warmtepomp verwarmd het zwembad het hele jaar door en wordt samen geleverd met een luxe winterafdekking. Door het kiezen van het gebruikteR32-gasworden en minder koolstoffen en broeikasgassengeproduceerd.

      Pool Style Step Inverter 

      Een Step Inverterzwembadwarmtepomp kan zijn vermogen tussen de 20% en 100% laten variëren en verwarmt het zwembad door middel van voorgeprogrammeerde standen. Dit is afhankelijk van de buiten temperatuur en de gewenste zwembad temperatuur. Een Step Inverter is daarom wat minder energiezuinig dan een Full Inverter, welke traploos het zwembadwater verwarmt. 

      Uitgaande van eengematigd klimaat en met isolerende afdekking kan je van ca. eind april tot begin oktobergenieten van een verwarmd zwembad.

       

       

       

       ECO-TIPS 

      • Combineer dezewarmtepompen en VSTD-zwembadpompen samen met een goede zwembadafdekking  voor het meest duurzame en energiezuinige resultaat

      • Gebruik de Acti Liquid Pool blanket voor een temperatuurbehoud. Hierdoor wordt er als het ware een vloeibaar warmtedeken toegevoegd aan het zwembadwater, zo kan je tot 4 graden warmte behouden. Dit middel kan met alle erkende ontsmettingsmiddelen voor zwembaden gebruikt worden. 

      • Het zwembadwater duurzaam verschonen en verhelderen? Probeer ons biologisch alternatief Acti Expert Natuurlijk klaringsmiddel
          
      • Maak gebruik van een patroonfilterof voorfilter: 

        Een patroonfilter biedt een zeer fijne filtratie aan, tussen 15 en 20 micron. Werkt dus zeer nauwkeurig. De filterelementen zijn opgebouwd uit versterkt polyester voor een langere levenscyclus. Ze zijn milieuvriendelijk, kunnen worden schoongespoten, behoeven geen terugspoeling (backwash) en sturen vervolgens geen zwembadwater naar de riolering! 


        Eenvoorfilteris speciaal gemaakt om je zwembadpomp te ontlasten. Normaal gaat het vuil dat wordt opgezogen rechtstreeks via de stofzuigerslang naar de zwembadpomp. Dit is ten eerste belastend voor de zwembadpomp en ten tweede belastend voor het filtervat. Door dit voorfilter te plaatsen hou je het grove vuil, zoals bladeren tegen voordat het de filterinstallatie binnengaat.

      Ecologische alternatieven voor uw zwembadonderhoud  

      Wist je datzoutelektrolyse waterbehandeling systemeneen perfect groen alternatief zijn voor de bekende chemische onderhoudsproducten?

      Jouw zwembad op een natuurlijke manier onderhouden is perfect mogelijk door het gebruik van onzezoutelectrolyse apparatenwaarbij de zout electrode automatisch chloor aanmaakt, waardoor het zwembadwater wordt ontsmet.

      Boven het ecologisch voordeel van deze installatie veroorzaakt dezenatuurlijke variant geen irritatie aanhuid en/of ogen zoals bij het conventioneel gebruik van chloortabletten.

       

      Bang om zout zwemwater te krijgen? Absoluut niet nodig, het zoutgehalte in het water is amper waarneembaar, zo bevat zeewater tot tienmaal meer zout.


      Door deze duurzame alternatieven aan te bieden proberen wij bij Zwemland zo onze ecologische voetafdruk te minimaliseren. Meer specifiek: we ontlasten de erg schadelijke en vervuilende chemische productie van chloor en we verminderen het transport met/van gevaarlijke stoffen. 

       

      UV HIGH REFLECTION

       

       

      Bij de UV HIGH REFLECTION wordt het zwembadwater gereinigd door middel van UV-straling, de UV-lamp wordt geplaatst tussen de leidingen van het filtersysteem. Het zwemwater stroomt door de UV-lamp waardoor de straling ervoor zorgt dat algen en bacteriën worden verbrand. Zo bevordert het de kwaliteit van je zwembadwater door minder chemisch verbruik met gemiddeld 50%. Daarnaast is de installatie erg gemakkelijk en goedkoop in onderhoud.

       

      QUANTUM SINGLE PRO POOL STERILISER

       

      De meest krachtige maar ook ecologische sterilisator in ons assortiment, de QUANTUM SINGLE PRO POOL STERILISER desinfecteert het zwembadwater door middel van fotokatalytische oxidatie. Met behulp van de nieuwe keramische Nano Kristal technologie kan deze installatie het zwembadwater via een snel en natuurlijk proces steriliseren, waardoor er enkel helder en schoon water overblijft.Het chemicaliën verbruik kan zo tot 80% vermindert worden!

       

      Oplaadbare zwembadreinigers 

      De oplaadbare spa- en zwembad zwembadreinigers zijn geschikt voor spa’s en inbouw zwembaden. Werkt op een oplaadbare batterij, zodat je geen last hebt van een snoer. Zo kan je de zwembadreiniger vrij bewegen, waardoor je gemakkelijk iedere hoek en zelfs de trap van vuil ontdoet. De batterij wordt inclusief oplader meegeleverd. Hierbij kan je de zwembadreiniger tot maximaal 1 uur gebruiken, waarbij de oplaadtijd 3 uur bedraagt.

       

      VEKTRO PRO AUTO 

      Een autonome zwembadreiniger die alleen maar dient te aangezet worden en in het zwembad geplaatst. Via de watersensoren begint hij automatisch te reinigen, hij stopt met reinigen zodra hij uit het water wordt gehaald. Het duurzame karakter uit zich in de keuze voor oplaadbareLITHIUM ION batterijen. De robot is al na 5-6 uur volledig opgeladen en garandeert werking van 90 minuten.

       

       

      VEKTRO PRO 

      Deze handbediende zwembadreiniger bevat ook een pack met oplaadbareLITHIUM IONbatterijen voor een werking van 90 minuten. Geschikt voor alle zwembaden en spa´s. Deze elektrische stofzuiger kan zowel met de hand als in combinatie met een telescoopstang gebruikt worden.

       

      POOL BLASTER

      Deze krachtige oplaadbare, handbediende zwembadstofzuiger is ideaal voor het schoonmaken van zwembaden. Te gebruiken met de hand of telescoopstang. Het duurzaam karakter uit zich in deherbruikbare filterzakken

       

      Heb je nog vragen over onze duurzame, slimme investeringen? Of heb je graag persoonlijk advies?

      Kom gerust langs in onze winkel in Waarle of stuur een e-mail naar ! Wij bekijken samen graag wat de mogelijkheden zijn om uw zweminstallatie duurzamer te maken!

      Klik hiervoor de Zwemland's groene pagina's met onze duurzame en ecologische producten.

       

      News & updates

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »