Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
      Geschreven door Dénira - Zwemland - Vrijdag 20 April 2023

      Hoe kan ik het beste een zwembadafdekking reinigen?

      Het schoonmaken van jouw zwembadafdekking is een belangrijke taak waarmee je de levensduur van jouw zwembadafdekking kan verlengen en het zwembad kan schoon houden.

       

      Stappenplan zwembadafdekking schoonmaken

      Wij leggen in enkele stappen uit hoe je jouw zwembadafdekking het beste kan schoonmaken:

       

      1. Verwijder het vuil van de afdekking: Gebruik hiervoor een telescoopstang met borstel  om het vuil of puin van de zwembadafdekking te vegen.
      2. Gebruik de tuinslang om de zwembadafdekking te wassen. Begin aan de ene kant van de zwembadafdekking en sproei het water heen en weer. Zo verwijder je het resterende vuil van de zwembadafdekking.
      3. Gebruik een reinigingsmiddel om de lamellen van de zwembadafdekking te reinigen. Breng de oplossing aan op de afdekking met een borstel en spoel daarna grondig af met water. Last van kalkafzetting op jouw zwembadafdekking? Deze lamellen ontkalkerverwijdert op een doeltreffende manier kalkafzettingen op de lamellen. 
      4. Laat de zwembadafdekking drogen voordat je hem opbergt. Gebruik een trekker om overtollig water te verwijderen en het droogproces te versnellen.
      5. Berg of rol de zwembad afdekking op wanneer deze volledig droog is. Hiermee voorkom je dat er schimmelvorming kan ontstaan. 

       

      Zo klaar is de klus! Zorg ervoor dat je met regelmaat de zwembadafdekking controleert op vervuiling maar zeker tijdens het winterklaar maken en zomerklaar maken van het zwembad. Dit om ervoor te zorgen dat de levensduur van de afdekking wordt verlengd.

       

      Wil je meer informatie of graag advies wat er voor jouw zwembad nodig is? Neem vrijblijvend met ons contact op, bel ons of mail ons.

       

      News & updates

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »