Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
      Zwemland - Donderdag 11 Juli 2022

      Tips voor de barbecue

      Welke type barbecue kiest u het best?

      Een houtskoolbarbecue is perfect wanneer u de authentieke BBQ-ervaring wilt beleven, bovendien zijn deze relatief laag geprijsd. Verkiest u toch liever comfort, gebruiksgemak en veelzijdigheid? Dan past de gasbarbecue perfect bij u!

       

      Tips voor de BBQ 

      1. Plaats de barbecue altijd op een stevige en gelijke ondergrond!

      2. Maak de barbecue op tijd voldoende heet. De roosters moeten erg warm zijn vooraleer u kan grillen/bakken. Een gasbarbecue steekt u best 20 minuten op voorhand aan, een houtskoolbarbecue steekt u best één uur van tevoren aan.

      3. Zorg ervoor dat het barbecuevlees op kamertemperatuur is.

      4. Een brandende barbecue mag nooit verplaatst worden, ook niet wanneer dat u denkt dat dit op een veilige manier kan. De kolen en behuizing van de barbecue zijn gloeiend heet en kunnen ernstige brandwonden veroorzaken!

      5. Strijk voor u begint met barbecueën het rooster in met wat olijfolie, zo voorkomt u dat het vlees op het rooster blijft plakken.

      6. Erg handig zijn onze vleessondesmet digitale thermometer, hier kunt u de interne temperatuur van uw voedsel opvolgen.

      7. Gebruik zeker geen spiritus of alcohol als brandstof! Dit kan grote steekvlammen veroorzaken.

      8. Bakt u zowel vlees als vis? Dan raden wij u aan om tussen het barbecueën door de barbecue te ontsmetten met een halve citroen voordat u overschakelt naar een volgende gang. Dit om het smaakverlies tegen te gaan.

      9. Voorkom een salmonellabesmetting door twee verschillende tangen te gebruiken, één om rauw vlees op de barbecue te leggen en één om producten mee om te draaien en later mee op het bord te leggen.

      10. Weet wat u waar plaatst op de grill plaat. Het midden van een barbecue wordt het heetst, als het vlees of de vis te droog wordt, legt u deze aan de zijkant van de plaat zodat het wat minder snel gaart.

      11. Het opbergen van de barbecue gebeurt het beste op een droge, koele plek. Bijvoorbeeld in de schuur of berging, dit voorkomt de kans op beschadiging.

       



      Handig om te weten!

      Gemakkelijk groenten of vlees snijden doet u met onze magnetische bamboe snijplank. Deze voorkomt dat de snijplank wegglijdt of beweegt. De gegroefde rand voorkomt het weglopen van sap en houdt de grillplaat schoon. Gemakkelijk afwasbaar met water en zeep.

      De digitale vleesthermometer van Pit Boss is perfect voor tijdens het barbecueën, grillen en roken. Plaats de thermometer in je voeding en deze meet instant en heel precies de temperatuur via het LED-bedieningspaneel. Hier kan u de temperatuur in Celsius en Fahrenheit aflezen.

      Natuurlijk bieden wij ook houtsnippers en korrelsvoor de barbecue aan. Bij Zwemland vindt u ook houtsnippers met aroma’s; bijvoorbeeld de appel blend houtsnippersmet een frisse nasmaak of de Hickory Hardhout met een robuuste, klassieke smaak van rokerige houtskool. Liever een zoet aroma? De cherry blend zorgt voor een licht zoete toets met een rokerige nasmaak.

       

       

      Schoonmaaktips voor de barbecue 

      • Net vertelde we u al dat u een halve citroen kunt gebruiken om het barbecue rooster te ontsmetten. Maar ook voor het schoonmaken van het rooster is de citroen een wondermiddel! Belangrijk: smeer het rooster in met citroen wanneer de barbecue nog warm is! Vervolgens gaat u er met een staalborstel overheen, zo komt het vuil gemakkelijk los.

      • Last van hardnekkig vuil? Maak een papje van drie eetlepels baking soda (natriumbicarbonaat) en een eetlepel water. Smeer hiermee het rooster in en laat dit 10 minuten intrekken, ga er daarna met de reinigingsborstel over en u zal zien; het vuil komt zo los!

      • Heeft u een gasbarbecue? Dan is schoonmaken helemaal niet moeilijk! Schrob met de reinigingsborsteleerst de grote etensresten van de barbecue, sluit de klep en zet de barbecue op de hoogste stand. Na een kwartiertje zijn ook de overige etensresten verbrand. Eventjes wegvegen en klaar is Kees!

      • Smeer na het schoonmaken nogmaals het rooster in met wat plantaardige olie, dit voorkomt het roestproces van de roosters. 

      • Gebruik een vetopvangbak om op uw schoonmaakwerk te besparen. U plaatst deze in de lekbak van de palletgrill voor het gemakkelijk en schoon afvoeren van het vet. Na het barbecueën gooit u de hittebestendige wegwerp vetemmerzakkenweg en plaatst u een nieuwe voor de volgende sessie. Hiermee houd u uw palletgrill schoon en geur vrij.

      • Verwijder alle onderdelen zoals de vetopvang emmer, het vlammendeksel en de losse roosters. Sommige onderdelen zoals de barbecue spatels, de 3-delige gereedschap seten de alles-in-één-tool kunnen in de vaatwasser, anders gebruik je gewoon een sopje met afwasmiddel.

      • Afhankelijk van hoe vaak u uw barbecue gebruikt, raden wij aan om de volledige installatie minimaal twee maal per seizoen te reinigen.

       

      Bent u nog opzoek naar een barbecue? Bezoek onze webshop of kom langs in onze showroom te Waalre, wij helpen u met plezier en gepast advies verder. 

      Bekijk het volledige assortiment voor de barbecue hier!

       

      Zwemland
      van Dijklaan 31
      5581WG Waalre

      Tel: 040 2012145

      E-mail:

       

      News & updates

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »