Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Geschreven door Dénira - Zwemland - Dinsdag 14 December 2023

   Hoe installeer je een zwembad overkapping?

   Wanneer je jouw zwembadoverkapping hebt uitgekozen kan je beginnen met de installatie. Hierbij is een juiste voorbereiding het halve werk. Neem de handleiding en technische tekeningen goed door... en vergeet het gereedschap niet. Wij leggen stap voor stap uit hoe je de overkapping in elkaar zet.

    

   Stap 1: Controleer de benodigdheden van de zwembadoverkapping

   Start met het uitpakken van de doos op een stevige ondergrond. Controleer of alle onderdelen in het pakket zitten en er niets is beschadigd voordat je begint. Voor het gereedschap heb je nodig een rolmaat, boormachine, boorhamer, waterpas en klinknageltang.

    

   Stap 2: Start met de rails en de modules

   Plaats de rails op een vlakke en droge ondergrond. Zorg er voor dat beide kanten van de rails gelijk aan elkaar zijn, hierbij dient de rails waterpas te liggen om te voorkomen dat de overkapping scheef komt te staan. Vervolgens start je met de modules van de zwembadoverkapping, dit wordt in elkaar gezet voordat die op de rails komt te staan. Houdt het gereedschap en de montagehandleiding bij de hand om te controleren of alle stappen op de juiste manier worden uitgevoerd.

    

   Stap 3: Klaar om overkapping op te bouwen

   Wanneer de modules in elkaar zijn gezet, plaatst je deze voorzichtig op de rails. Zorg ervoor dat de modules goed aan de rails vastzitten en niet zomaar los kunnen schieten. Dit is een klus om met meerdere personen uit te voeren. De modules dienen op een juiste manier aan de rails te worden bevestigd zonder dat er onderdelen worden beschadigd.

    

   Stap 4: Bevestig de stoppers van de zwembadoverkapping

   Volg de montagehandleiding voor het monteren van de deur van de zij-ingang. Plaats de rail stoppers aan het uiteinde van de rails en bevestig de module stoppers aan de zwembadoverkapping. Wanneer de zwembadoverkapping volledig is gemonteerd kan de beschermfolie worden verwijderd. Let op met scherpe voorwerpen om krassen en beschadigingen te voorkomen.

   Nu alles goed staat geïnstalleerd kan je het gehele jaar door genieten van het zwembad. Weer of geen weer? Jij kan altijd zwemmen.

    

   Extra opties

   Bij de Albxon zwembadoverkapping heb je verschillende extra opties. Je kan ervoor kiezen om de rails waar de overkapping overheen wordt geschoven te verlengen. In dit geval is het mogelijk om de overkapping voor een gedeelte of volledig weg te schuiven. De mogelijkheden voor een extra verleng rail zijn er in de volgende opties: 250 cm, 280 cm of 325 cm.

   News & updates

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »