Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   zwemland.nl - Vrijdag 3 Augustus 2022

   Hoe kunt u het beste uw opzetzwembad verwarmen?

    

   De zomer is weer begonnen dus het is tijd om het zwembad weer tevoorschijn te halen en op te zetten! Het is natuurlijk wel zo fijn om te kunnen zwemmen in een verwarmd zwembad. De aangename watertemperatuur om in te zwemmen ligt tussen de 27°C en 30°C. Deze temperatuur is zonder verwarming helaas lastig te halen met het weersklimaat in Nederland en België. Er zijn verschillende manieren om het zwembad te verwarmen. Hieronder lichten wij een aantal opties verder toe:

    

   De warmtepomp

   Een (plug & play) warmtepomp plaatst u bij de filterinstallatie. Door de doorstroming van het zwembadwater door de filter en de warmtepomp wordt het verwarmde water teruggespoeld in het zwembad. Deze warmtepompen behalen vaak rendement bij een buitentemperatuur van minimaal 15 graden.

    

   Een standaard warmtepomp heeft een aan-/uit-systeem. Dit houdt in dat de compressor continu met dezelfde snelheid draait wanneer de warmtepomp aan staat. Als de gewenste temperatuur is bereikt schakelt de compressor uit. Wanneer de watertemperatuur onder een bepaalde waarde daalt schakelt hij vervolgens weer in. Bij een Inverter warmtepomp varieert het toerental van de compressor. Hierbij is het zo: hoe kleiner het verschil tussen de actuele en ingestelde watertemperatuur, hoe lager het toerental van de compressor.

    

   Solar verwarming

   Bij het verwarmen van het zwembad middels zonnecollectoren bespaart u op de kosten. Hierbij heeft u namelijk alleen de aanschafkosten van de zonnecollector en de zon doet de rest van het werk. Het is hierbij dus afhankelijk van de buitentemperatuur én de zon! De solarmatten legt u in de tuin waarna de pomp het water er doorheen pompt. Wanneer u het vergelijkt met een warmtepomp ligt de verwarmingstijd hoger en het rendement lager. Daartegenover staat dat de kosten ook lager zijn.

    

   Elektrische verwarming

   Voor kleine (opzet) zwembaden en spa's is het elektrisch verwarmen van het water een ideale manier. Naast dat deze manier van verwarmen goedkoper is in aanschaf dan de warmtepomp liggen de verbruikskosten ook een stuk hoger. De elektrische verwarming plaatst u na de filterinstallatie zodat het water door de verwarming heen stroomt en wordt verwarmd. 

    

   Tijdens de winterperiode is het belangrijk, wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van het zwembad, de technische installatie vorstvrij te maken om vorstschade te voorkomen.

    

   Benieuwd welke verwarming het beste bij uw zwembad past? Mail  of bel ons voor advies!

   News & updates

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »