Van Dijklaan 31 - 5581 WG Waalre - 040-2012145 - info@zwemland.nl

Zoeken
winkelwagen
  • (0) Totaal:€ 0,00
Items per pagina
Sorteer op

De pH-waarde van het zwembadwater - pH-min en pH-plus voor uw zwembad


Om een goede kwaliteit van het zwembadwater te behouden is het belangrijk om de pH-waarde van het zwembadwater in de gaten te houden. De pH-waarde van het zwembadwater is de zuurgraad van het water. De aanbevolen pH-waarde van zwembadwater ligt tussen de 7,2 en 7,6. Deze waarde is nodig om zwembad chloor optimaal te laten werken. Als de waarde te hoog of te laag is, kan het zwembad chloor zijn werk namelijk niet goed doen.

Als de pH-waarde lager is dan 7.2, dan heeft u te actief chloor in uw water. Is de pH-waarde hoger dan 7,6, dan is het chloor niet actief genoeg. Het is wel in het water aanwezig, maar het kan niet functioneren. Een pH-waarde van 7.2 is het prettigst om in te zwemmen.
 

Wat als de pH-waarde te hoog of te laag is?


Als de pH-waarde van uw zwembad te hoog of te laag is kunt u dit corrigeren met pH granulaat. Met pH minus granulaat verlaagt u de pH-waarde van uw zwembadwater en met pH plus granulaat verhoogt u de pH-waarde van uw zwembadwater.   Als u bijvoorbeeld 80 gram Starline pH minus toevoegt per 10.000 liter zwembadwater, dan verlaagt u de pH-waarde met 0,1. Voegt u dezelfde hoeveelheid pH plus toe, dan verhoogt u de pH-waarde met 0.1. Het is belangrijk dat u altijd de instructies op de verpakking leest als u pH minus of pH plus gaat gebruiken. Houdt het granulaat ook altijd buiten bereik van kinderen. 

Vragen over de pH-waarde van uw zwembad?

Heeft u vragen over de pH-waarde van uw zwembad? Neem dan gerust contact met ons op per telefoon of per e-mail. Wij voorzien u graag van advies!