Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
      Geschreven door Marlies - Zwemland - Vrijdag 8 Juni 2022

      Onderhoudstips voor jouw zwembadrobot

      Een zwembadrobot is een automatische zwembadreiniger voor in het zwembad. De robot zuigt het vuil op, reinigt de bodem met zijn roterende borstels en sommige types maken ook de randen van het zwembad schoon. Op het moment dat de roterende borstels bezig zijn, zorgen deze voor beweging in het water. Het gevolg van het bewegende water is dat het chloor en de chemicaliën beter zijn verdeeld over de oppervlakte van het zwembad.

      Daarnaast is het belangrijkste voordeel van een zwembadrobot dat het schoonmaken een stuk makkelijker wordt. Het bespaart zwembad eigenaren ook veel tijd.

       

      Zwemland ’s tips

       

      1. Allereerst: zorg ervoor dat het toestel nooit kan droog draaien

        Dit wil zeggen dat het van cruciaal belang is dat het toestel pas wordt ingeschakeld wanneer het volledig onder water is en op de bodem rust!

        Dolphin zwembad robot in water



      2. Leeg na elke reinigingsbeurt de filters

        Allereerst is het belangrijk om na iedere reinigingsbeurt alle vuilresten (denk aan bladresten, haar en dergelijke) te verwijderen. Zo gaat jouw zwembadrobot langer mee en wordt de zuigefficiëntie gegarandeerd. Het schoonhouden van de filter zorgt ervoor dat de robot elk obstakel in het zwembad kan wegfilteren.

        Daarna spoel je de filters grondig af, zodat ook de kleinste vuildeeltjes worden verwijderd. Voor eventuele vet-, olie- en calciumresten te verwijderen raden wij onze Zwemland Cartridge Clean 1 Liter aan. Dit is een product dat speciaal is ontwikkeld voor het reinigen van filter en/of filtercartridges.

      3. Berg jouw zwembadrobot op in een koele ruimte

        Terwijl onze zwembadrobots doorgaans werken in zomertemperaturen worden ze wel het best in een koele, droge ruimte gestockeerd. Intense blootstelling aan zonlicht kan de plastic delen van jouw zwembadrobot beschadigen, zo kan de kleur vervagen door het zonlicht.

        Wij adviseren om de zwembadrobots tijdens het winterseizoen niet te stockeren op de borstels zelf, maar op de achter- of zijkant. Dit zodat de borstels van de zwembad robot niet platgedrukt worden.

      4. Voorzie een caddy en een caddy cover ter bescherming van jouw robot

        Met deze caddy, oftewel transportkar, hoef je nooit meer zwaar te tillen bij het opruimen van jouw zwembadreiniger. Dit karretje biedt plaats aan de robot, transformator en de kabel en maakt het ook gemakkelijk om jouw robot veilig te stockeren.


        In beeld: Caddy Wave 100 

        Met de caddy coverbescherm je jouw robot dan optimaal tegen invloeden van buitenaf, bijvoorbeeld bladeren en onkruid die de zwembadrobot kunnen beschadigen. Een eenvoudige oplossing om te zorgen voor een langere levensduur van jouw zwembadrobot. Ideaal wanneer je de zwembadrobot langere tijd niet gebruikt, zoals in de winterperiode.

      5. Vervang de filters bij slijtage

        Vervang de filter of filtercartridges wanneer ze versleten zijn. Dat is gemakkelijk waarneembaar aangezien de filters bij slijtage gaan pluizen. Wanneer je de zwembadrobot goed onderhoud, verlengd de levensduur. Ook is het erg belangrijk dat de waarden van het zwembadwater goed zijn om zo een maximale levensduur van de filters te garanderen.

         

      6. Oprollen van kabel

        Rol de kabel van de zwembadrobot op zoals een tuinslang, om lussen te vermijden. Probeer rekening te houden bij het oprollen met cirkels met diameter van 70 cm – 100 cm. De kabels worden vaak te kort en te strak opgerold waardoor er te veel spanning op komt. Dit resulteert na een tijdje in scheuren, vooral bij het verbindingspunt aan de bodemreiniger zelf.



      7. Spoor mogelijke defecten zo snel mogelijk

        Net zoals bij alle andere automatische robots, raden wij aan om toch een oogje in het zeil te houden, om er zo zeker van te zijn dat de zwembadrobotcorrect werkt. Sommige mogelijke indicaties dat jouw zwembadrobot niet naar behoren werkt zijn: verminderde schoonmaak capaciteit, de robot reinigt de wanden van het zwembad niet of hij beweegt niet in een rechte lijn.


      8.  Tot slot: laat nooit jouw zwembadrobot in het water staan!

        Haal de zwembadrobot aan het einde van de reinigingscyclus altijd uit het water. Door de robot onnodig langer in het water te laten zitten, raakt de robot beschadigd door onder andere de chemicaliën.



       

      Officieel Dolphin Service Point

       

      Wanneer je de zwembad robot goed onderhoud, heb je jaren plezier van onze kwalitatieve zwembad robots! Wij raden wel aan om de robot eens in de twee seizoenen een onderhoudsbeurt te geven. Denk aan de APK- keuring van je wagen, dit zodat de robot optimaal blijft presteren.

      Wij bij Zwemland zijn trots om onszelf een officieel Dolphin Service Point te mogen noemen. Dit betekent dat wij naast de verkoop van de Dolphin zwembadrobots ook het onderhoud en reparaties verzorgen indien nodig. 

      Zwembadrobot problemen?

      Onze eigen monteur kan door jarenlange ervaring in de meeste gevallen de reparatie zelf uitvoeren, zo ben je de robot niet direct acht weken kwijt! Als jouw robot toch opgestuurd dient te worden, kan de robot terecht bij een van onze zwembadrobot leveranciers.

      Wij streven ernaar om de robot binnen 2 weken te repareren. Als de robot terug moet naar de leverancier kan het wat langer duren. 

      Je betaalt € 55,- onderzoekskosten voor het nakijken van uw zwembadrobot. Wanneer je de robot bij ons laat repareren, worden deze kosten verrekend met de reparatiekosten. Wij nemen altijd eerst contact met je op om te overleggen wat er vervangen moet dient te worden en wat de bijkomende kosten zullen zijn. Zodra je hierop akkoord geeft, gaan we aan de slag met de reparatie van jouw robot.

      News & updates

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »