Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   zwemland.nl - Vrijdag 26 April 2021

   Help mijn zwembadwater is groen!

   Mijn zwembadwater is groen, wat nu?

   Groen zwembadwater is erg vervelend! Het is belangrijk om eerst het zwembad schoon te maken en het water te behandelen voordat je erin gaat zwemmen.

   Wat zou de oorzaak kunnen zijn?

   Als het zwembadwater groen is, kan dit verschillende oorzaken hebben. Test eerst het zwembadwater, maak gebruik van een test-set om het chloor-gehalte en de pH-waarde te testen. Is het chloor-gehalte onder de 1 ppm gedaald? Dan kunnen algen zijn ontstaan waardoor het zwembadwater een groene kleur heeft gekregen. Om dit op te lossen dient een schokbehandeling te worden uitgevoerd voor het tegengaan van de algengroei en de balans van het zwembadwater te herstellen. De waarden van het zwembadwater dienen als volgt te zijn:

    

   • Chloor 0.5 - 3 ppm of 500 - 800 mv (testwaarde afhankelijk van de tester)
   • Ph-waarde 6.8-7.6

    

   Hoe los je het probleem op?

   Onderneem de volgende stappen:

    

   1. Test de chemicaliën-waarden van het zwembadwater met een test-set.
   2. Breng de pH-waarde van het zwembadwater terug in balans. De pH-waarde dient rond 7.8 te zijn, dit is aan de hoge kant maar noodzakelijk voor de behandeling tegen algen. Zet de pomp aan zodat de chemicaliën in het water worden verspreid en herstel de pH-waarde door de Ph te verhogen (pH +) met natriumcarbonaat of te verlagen met natriumbisulfaat (pH -).
   3. Pas een behandeling van chloorshock toe. Chloorshock is een poeder die zorgt voor een snelle verhoging van het chloorgehalte. Volg de instructies op de verpakking voor het toedienen van de juiste hoeveelheden. Het water kan er troebel en vuil uitzien na het toedienen van de Chloorshock maar zodra het water door de filterpomp loopt zal het water weer helder worden.
   4. Reinig de filterpomp en verwijder alle bladeren en overig vuil dat zich wellicht in de filterpomp bevindt om ervoor te zorgen dat die weer optimaal kan functioneren. Laat de pomp 24 uur per dag draaien zodat alle algen gefilterd worden.
   5. Schrob de wanden en de bodem van het zwembad. Het schrobben helpt bij het afbreken van de algen waardoor de chemicaliën sneller zullen werken.
   6. Plaats één of meerdere patronen vlokmiddel in de skimmer. Wanneer het chloorgehalte onder de 5 ppm is gedaald dien je het te behandelen met een algaecide (algendodend middel). Dit middel dient minstens 24 uur in te werken.
   7. Laat de filterpomp 24 uur draaien om te zorgen dat alle algen zijn verdwenen. Wanneer de algen lijken terug te komen dien je het behandelingsproces opnieuw te herhalen totdat het zwembad volledig is gereinigd.
   8. Vervolgens meet je nogmaals de hoeveelheden chemicaliën van het zwembadwater om te controleren dat ze weer op hun normale niveau zitten.

    

   News & updates

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »