Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Zwemland - Vrijdag 11 Juni 2022

   Onderhoudstips voor uw zwembadrobot

   Onderhoudstips voor uw zwembadrobot

   Een zwembadrobot is een automatische zwembadreiniger voor in het zwembad. De robot zuigt het vuil op, reinigt de bodem met zijn roterende borstels en sommige types maken ook de randen van het zwembad schoon. Op het moment dat de roterende borstels bezig zijn, zorgen deze voor beweging in het water. Het gevolg van het bewegende water is dat het chloor en de chemicaliën beter zijn verdeeld over de oppervlakte van het zwembad.

   Daarnaast is het belangrijkste voordeel van een zwembadrobot dat het schoonmaken een stuk makkelijker wordt. Het bespaart zwembad eigenaren ook veel tijd, zeker als het om een zwembad gaat met een groot oppervlakte.

    

   Zwemland ’s tips

    

   1. Allereerst: zorg ervoor dat het toestel nooit kan droog draaien

    Dit wil zeggen dat het van cruciaal belang is dat het toestel pas wordt ingeschakeld wanneer het volledig onder water is en op de bodem rust!

    Dolphin zwembad robot in water   2. Leeg na elke reinigingsbeurt de filters

    Allereerst is het belangrijk om na iedere reinigingsbeurt alle vuilresten (denk aan bladresten, haar en dergelijke) te verwijderen. Zo gaat uw zwembad robot langer mee en wordt de zuigefficiëntie gegarandeerd. Het schoonhouden van de filter zorgt ervoor dat de robot elk obstakel in het zwembad kan wegfilteren.

    Daarna spoelt u de filters grondig af, zodat ook de kleinste vuildeeltjes worden verwijderd. Voor eventuele vet-, olie- en calciumresten te verwijderen raden wij onze Zwemland Cartridge Clean 1 Liter aan. Dit is een product dat speciaal is ontwikkeld voor het reinigen van filter en/of filtercartridges.

   3. Berg uw zwembadrobot op in een koele ruimte

    Terwijl onze zwembadrobots doorgaans werken in zomertemperaturen worden ze wel het best in een koele, droge ruimte gestockeerd. Intense blootstelling aan zonlicht kan de plastic delen van uw zwembadrobot beschadigen, zo kan de kleur vervagen door het zonlicht.

    Wij adviseren om de zwembadrobots tijdens het winterseizoen niet te stockeren op de borstels zelf, maar op de achter- of zijkant. Dit zodat de borstels van de zwembad robot niet platgedrukt worden.

   4. Voorzie een caddy en een caddy cover ter bescherming van uw robot

    Met deze caddy, oftewel transportkar, hoeft u nooit meer zwaar te tillen bij het opruimen van uw zwembadreiniger. Dit karretje biedt plaats aan de robot, transformator en de kabel en maakt het ook gemakkelijk om uw robot veilig te stockeren.


    In beeld: Caddy Wave 100 

    Met de caddy coverbeschermt u uw robot dan weer optimaal tegen invloeden van buitenaf, bijvoorbeeld bladeren en onkruid die de zwembadrobot kunnen beschadigen. Een eenvoudige oplossing om te zorgen voor een langere levensduur van uw zwembadrobot. Ideaal wanneer u de zwembadrobot langere tijd niet gebruikt, zoals in de winterperiode.
   5. Vervang de filters bij slijtage

    Vervang de filter of filtercartridges wanneer ze versleten zijn. Dat is gemakkelijk waarneembaar aangezien de filters bij slijtage gaan pluizen. Wanneer u de zwembadrobot goed onderhoud, verlengd de levensduur. Ook is het erg belangrijk dat de waarden van het zwembadwater goed zijn om zo een maximale levensduur van de filters te garanderen.

     

   6. Oprollen van kabel

    Rol de kabel van de zwembadrobot op zoals een tuinslang, om lussen te vermijden. Probeer rekening te houden bij het oprollen met cirkels met diameter van 70 cm – 100 cm. De kabels worden vaak te kort en te strak opgerold waardoor er te veel spanning op komt. Dit resulteert na een tijdje in scheuren, vooral bij het verbindingspunt aan de bodemreiniger zelf.   7. Spoor mogelijke defecten zo snel mogelijk

    Net zoals bij alle andere automatische robots, raden wij aan om toch een oogje in het zeil te houden, om er zo zeker van te zijn dat de zwembadrobotcorrect werkt. Sommige mogelijke indicaties dat uw zwembadrobot niet naar behoren werkt zijn: verminderde schoonmaak capaciteit, de robot reinigt de wanden van het zwembad niet of hij beweegt niet in een rechte lijn.


   8.  Tot slot: laat nooit uw zwembadrobot in het water staan!

    Haal de zwembadrobot aan het einde van de reinigingscyclus altijd uit het water. Door de robot onnodig langer in het water te laten zitten, raakt de robot beschadigd door onder andere de chemicaliën.    

   Officieel Dolphin Service Point

    

   Wanneer u de zwembad robot goed onderhoud, heeft u jaren plezier van onze kwalitatieve zwembad robots! Wij raden wel aan om de robot eens in de twee seizoenen een onderhoudsbeurt te geven. Denk aan de APK- keuring van je wagen, dit zodat de robot optimaal blijft presteren.

   Wij bij Zwemland zijn trots om onszelf een officieel Dolphin Service Point te mogen noemen. Dit betekent dat wij naast de verkoop van de Dolphin zwembadrobots ook het onderhoud en reparaties verzorgen indien nodig. 

   Zwembadrobot problemen?

   Onze eigen monteur kan door jarenlange ervaring in de meeste gevallen de reparatie zelf uitvoeren, zo bent u de robot niet direct acht weken kwijt! Als uw robot toch opgestuurd dient te worden, kan de robot terecht bij een van onze zwembadrobot leveranciers.

   Wij streven ernaar om de robot binnen 2 weken te repareren. Als de robot terug moet naar de leverancier kan het wat langer duren. 

   U betaalt € 55,- onderzoekskosten voor het nakijken van uw zwembadrobot. Wanneer u de robot bij ons laat repareren, worden deze kosten verrekend met de reparatiekosten. Wij nemen altijd eerst contact met u op om te overleggen wat er vervangen moet dient te worden en wat de bijkomende kosten zullen zijn. Zodra u hierop akkoord geeft, gaan we aan de slag met de reparatie van uw robot.

    

   News & updates

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »